Quantcast
THE STREAM

Lockdown γεμιστό με lockdown και σως lockdown θα προτείνει η κυβέρνηση

Σας άρεσε το lockdown; Θα βάλουμε ένα lockdown μέσα στο lockdown ώστε να κάνετε lockdown την ώρα που κάνετε lockdown


THE NEWSROOM · 3 Μαρτίου 2021

Σαν τα Πόκεμον που εξελίσσονται σε ανώτερα στάδια ή σαν τις Ματριόσκες φαίνεται ότι είναι τα lockdown στην Ελλάδα. Αυτό τουλάχιστον καταλαβαίνουμε από τον τρόπο που τα βαφτίζει η κυβέρνηση, η οποία έχει ως τώρα χρησιμοποιήσει μία ολόκληρη συλλογή από επιθετικούς προσδιορισμούς, όπως το σκληρό lockdown, το τύπου Μαρτίου lockdown, το έξυπνο lockdown ή το καθολικό lockdown.

Η εν λόγω τάση έχει επηρεάσει και τα media, τα οποία έχουν επινοήσει πολλές καινούργιες ημερομηνίες εκκίνησης lockdown. Στην πραγματικότητα, η μόνη λογική ημερομηνία είναι η Παρασκευή 6 Νοεμβρίου, όταν η απαγόρευση κυκλοφορίας μπήκε ξανά στη ζωή μας μαζί με τα SMS στο 13033 και το κλείσιμο των μαγαζιών.

Έκτοτε, το μόνο που αλλάζει ανά περιόδους είναι οι λεπτομέρειες: Το click away ή το click in shop στα μαγαζιά, το όριο μέχρι τις 6 το απόγευμα τα ΣΚ που μπήκε πρόσφατα ή μέχρι τις 10 το βράδυ που είχε μπει τα Χριστούγεννα, τα σχολεία που άνοιξαν και έκλεισαν. Έχουν γίνει κάμποσες ακόμη ρυθμίσεις, όμως τα πράγματα είναι πάνω-κάτω τα ίδια, ενώ ειδικά σε σχέση με τον Μάρτιο, που είναι κατά κανόνα το απόλυτο παράδειγμα αυστηρότητας, υπάρχει μία πολύ κρίσιμη διαφορά: Τον Μάρτιο δεν υπήρχε καν η απαγόρευση κυκλοφορίας 9 το βράδυ με 5 το πρωί.

Σε κάθε περίπτωση, ο ιός δεν δείχνει να πτοείται από τις 117 μέρες διάφορων εκδοχών του lockdown και τα κρούσματα ανεβαίνουν και πάλι, οπότε η κυβέρνηση αναζητά τα νέα στοιχεία που θα καταφέρουν να κάνουν rebrand το lockdown και θα αποτύχουν να σταματήσουν τον ιό. Μεταξύ άλλων, ακούγεται ο περιορισμός του «6», οπότε όσοι προλάβατε να κάνετε μοτοκρός, προλάβατε.

Αφού το ξέρετε, ήμασταν έτοιμοι για όλα, οπότε γι’ αυτό δεν χρειάστηκε καμία ιδιαίτερη ενίσχυση του ΕΣΥ:

Ενώ φυσικά υπήρχαν και οι γιατροί που μας συμβούλευαν να περπατάμε για να μη γεμίζουν τα ΜΜΜ:

Όπως μπορείτε να φανταστείτε, ο κόσμος είναι ενθουσιασμένος.


Manolis Karampinis

Chara Mata

Όχι άλλο ένα lockdown, αλλά ένα άλλο lockdown.

Best of internet