Quantcast
THE STREAM

Πόρτα από τη ΝΔ σε στελέχη της που έσωσαν εμβόλια δίνοντας τα στο σόι τους

Δύο επιφανή μέλη της παράταξης του δήμου Θεσσαλονίκης εκπαραθυρώθηκαν επειδή δεν ξέχασαν τους συγγενείς τους


THE NEWSROOM · 1 Μαρτίου 2021

Όλες και όλοι γνωρίζουν καλά πόσο ιερός θεωρείται στην χώρα μας ο θεσμός της οικογένειας. Λέγοντας αυτό, δε μας προκαλεί καμία έκπληξη ότι Έλληνες πολιτικοί την υπερασπίστηκαν έμπρακτα.

Αυτοί είναι ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Δρόσος Τσαβλής και η πρώην αντιδήμαρχος Παιδείας του δήμου Θεσσαλονίκης, Δήμητρα Ακριτίδου, μέλη και οι δύο μέχρι πρότινος της παράταξης του Νεοδημοκράτη δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα. Τα δύο γαλάζια στελέχη ομολόγησαν ότι εμβολίασαν τα σόγια τους, με το σκεπτικό τους να είναι ότι υπήρχαν εμβόλια που αλλιώς θα πήγαιναν χαμένα.

Όπως είπε ο κ. Τσαβλής, η ευγενική του πράξη για τη σωτηρία των εμβολίων αξιοποίησε δύο συγγενείς του:

«Ακολουθήσαμε τις οδηγίες καθώς περίσσεψαν 17 δόσεις. Ρώτησα αν θα προστεθούν στην λίστα του υπ. Υγείας και μας είπαν όχι. Απευθυνθήκαμε σε συγγενικά μας πρόσωπα που πληρούσαν τις προϋποθέσεις.

Καλέσαμε πρώτα υγειονομικούς 60 – 65 ετών, οι οποίοι αρνήθηκαν να έρθουν. Ύστερα από προσπάθειες και αφού ψάξαμε και εμβολιάσαμε και κάποιους από τους συνοδούς – εργαζομένους, εμβολιάσαμε και κάποια δικά μας πρόσωπα. Έτσι καταφέραμε να σώσουμε 12 από τα 17 εμβόλια

Όπως είπε η κ. Ακριτίδου:

«Αποφάσισα να μεταβώ αμέσως, γιατί ανήκω σε ευπαθή ομάδα, αλλά χωρίς να πάρω τη θέση κανενός, ούτε να παρακάμψω κανέναν γιατί θα ήταν ζήτημα ΗΘΙΚΗΣ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ, απ’ ότι πληροφορήθηκα ακόμη και μετά τον εμβολιασμό μου, υπήρξαν 5 αδιάθετα εμβόλια τα οποία και καταστράφηκαν

Δυστυχώς, η Νέα Δημοκρατία δεν εκτίμησε ότι το αίμα νερό δε γίνεται, οπότε διέγραψε τα δύο στελέχη της:

«Με απόφαση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής Γιώργου Στεργίου αναστέλλεται η κομματική ιδιότητα των Δήμητρας Ακριτίδου και Δρόσου Τσαβλή καθώς και των δικαιωμάτων που απορρέουν από αυτήν.»

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος κάλεσε τον κ .Τσαβλή και την κ. Ακριτίδου να παραιτηθούν, όμως οι δύο πρώην συμπολιτευόμενοί τους δεν το δέχτηκαν, θεωρώντας ότι έπραξαν το σωστό. Εντέλει διαγράφηκαν από την παράταξη του κ. Ζέρβα.

Όπως τόνισε μάλιστα με ανάρτησή της στο FB η πρώην αντιδήμαρχος, η οποία εμβολιάστηκε σε ίδρυμα που είναι γιατρός η κόρη της:

«Είναι φανερό ότι οι ενέργειες του Δημάρχου δεν προέκυψαν από θέματα ηθικής, αλλά από δικά του προσωπικά συμφέροντα.»

Ενώ ο κ. Τσαβλής είπε στους δημοσιογράφους το εξής:

«Δεν είναι ακριβή αυτά που ακούμε ότι παρακάμφτηκαν σειρές, ότι στερήθηκαν παιδάκια το εμβόλιο, το οποίο δεν θα έκαναν ούτως ή άλλως λόγω ηλικίας, για να εμβολιαστούν συγγενικά μας πρόσωπα.»

Για το θέμα έχει ήδη ανακατευτεί εισαγγελέας:

Κάποιοι θέλουν να διαλύσουν τον θεμέλιο λίθο της ελληνικής κοινωνίας και αυτό φαίνεται, αγαπητές φίλες και φίλοι.

 

Best of internet