Quantcast
THE STREAM

Ανοιχτά με ραντεβού τα ανθοπωλεία το ΣΚ, για να μην πάτε κουβά στο ραντεβού σας

Η κυβέρνηση είναι μεν αυστηρή αλλά δεν ξεχνάει τις ανάγκες του Αγίου Βαλεντίνου, της γιορτής των ερωτευμένων


THE NEWSROOM · 10 Φεβρουαρίου 2021

Όλα του γάμου (wink wink) δύσκολα είναι η φάση μετά το τελευταίο διάγγελμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Όχι ότι δεν πλήττεται όλος ο πληθυσμός από το νέο lockdown (το οποίο, για να κάνει την τομή με τα προηγούμενο, ξεκίνησε μέσα σε ένα άλλο lockdown, σαν βιοπολιτική Ματριόσκα).

Αυτοί που την πάτησαν τελείως όμως είναι οι ερωτευμένοι που σε 4 μέρες γιορτάζουν. Γιατί πως να βγάλεις τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου (η οποία είναι την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου) με πιτζάμα, Netflix και ντελίβερι, δηλαδή όπως όλες τις υπόλοιπες ημέρες; Ευτυχώς, η κυβέρνηση και το κυβερνόν κόμμα δεν τους ξέχασε τελείως. Ο πρώτος που μας θύμισε ότι υπάρχει κι αυτό το φλέγον ζήτημα είναι ο βουλευτής και δημοσιογράφος Μπάμπης Παπαδημητρίου.

Γιατί ο κ. Παπαδημητρίου μπορεί να μην ήξερε ότι πάμε για δεύτερο γύρο cocooning, όμως αμέσως σκέφτηκε ότι πρέπει να σωθεί η γιορτή των ερωτευμένων. Όπως είπε στο Mega:

«Δεν ξέρω ακόμα την εισήγηση Κικίλια -θα τη δούμε πώς ακριβώς θα διατυπωθεί- αλλά η άποψή μου είναι ότι τα ανθοπωλεία μπορούν να ανοίξουν με τάξη και να μην υπάρξει συνωστισμός.»

Όπως το προφήτευσε, έτσι έγινε. Σύμφωνα με δηλώσεις του γενικού γραμματέα εμπορίου Παναγιώτη Σταμπουλίδη στον ΑΝΤ1, το υπουργείο ανάπτυξης ζήτησε να ανοίξουν τα ανθοπωλεία το πρωί του Σαββάτου και της Κυριακής και το αίτημά του έγινε κατ’ εξαίρεση δεκτό. Έτσι, τα ανθοπωλεία θα είναι ανοιχτά με τις μεθόδους click away και click in shop και ο έρωτας σώθηκε οριστικά.

Όπως καταλαβαίνετε, το Ίντερνετ γέμισε καρδούλες:

Best of internet