Quantcast
THE STREAM

Το δικό του ικαριώτικο πανηγύρι έστησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, γιατί το κέφι είναι κολλητικό

Το τελευταίο έπος ελληνικής αρχοντιάς είχε άρωμα Αιγαίου και εθνικόφρονες γκρούβαλους


THE NEWSROOM · 8 Φεβρουαρίου 2021

Όπως έχει πει ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το ελληνικό καλοκαίρι είναι state of mind. Μπορείς να το κουβαλάς μέσα σου ακόμη και στην καρδιά του χειμώνα, λέμε τώρα δηλαδή γιατί ζούμε έναν Φεβρουάριο α λα Κατάρ:

Αυτό ακριβώς έκανε λοιπόν ο υπέρκομψος Έλληνας ηγέτης. Το ίδιο Σαββατοκύριακο που η κυβέρνηση έκρινε σκόπιμο να κλείσει κάτι εκατομμύρια πολίτες στα σπίτια τους από τις 6 το απόγευμα, για το δικό τους καλό και για το καλό του Netflix, ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε την Ικαρία και τα γειτονικά νησιά.

Ο περισσότερος κόσμος ξέρει την Ικαρία σαν το νησί που ξυπνάνε μετά τις 6 το απόγευμα, οι εναλλακτικοί σαν το μέρος με τα επικά πανηγύρια, οι εθνικόφρονες σαν ένα ακριτικό νησί που χρειάζεται προστασία από τον οχτρό. Τελικά, η επίσκεψη εξελίχθηκε σαν ένα crossover μεταξύ των δύο τελευταίων κατηγοριών.

Το σόου ξεκίνησε από την πρώτη στιγμή, όταν η τοπική Λέσχη Φίλων Κυριάκου Μητσοτάκη άναψε καπνογόνα για να τον υποδεχτεί, όπως μάθαμε από το πρωθυπουργικό στόρι:

Στη συνέχεια μοίρασε bro fist εδώ κι εκεί:

Dimitris Papamitsos

Dimitris Papamitsos

Οκ, δεν πιάνει πάντα:

Επισκέφτηκε τοπικό σχολείο, το οποίο από τη χαρά του άνοιξε σαββατιάτικα για να τον υποδεχτεί, όπως όλα δείχνουν. Βέβαια, είναι στην ευρύτερη Ικαρία, οπότε παίζει απλά να είναι η ετεροχρονισμένη Παρασκευή:

Κάποιοι από τους οπαδούς του Μητσοτάκη ήταν τόσο ενθουσιώδεις που χρειάστηκε επέμβαση της αστυνομίας για να ηρεμήσουν:



Το αληθινό γλέντι όμως άναψε την ώρα του φαγητού. Το τραπέζωμα στο σπίτι του Νεοδημοκράτη βουλευτή Σάμου, Χριστόδουλου Στεφανάδη. Κάποιες αδιάκριτες κάμερες κατέγραψαν τον πρωθυπουργό και μία μικρή πομπή να κατευθύνονται προς το σπίτι του φιλόξενου βουλευτή, όπως και το πως έμοιαζε το ίδιο το πρωθυπουργικό γεύμα:

Από την άλλη, ο βουλευτής μας διαβεβαίωσε ότι τηρήθηκαν όλα τα μέτρα ασφαλείας, οπότε καλό είναι να μην εμπιστευτούμε τα μάτια μας. Επίσης, είναι γιατρός ο ίδιος, οπότε σίγουρα ξέρει καλύτερα από μας. Όπως είπε ο ίδιος:

«Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε σήμερα τα ακριτικά νησιά, Φούρνοι, Θύμαινα και Ικαρία και συζήτησε για την πορεία των εμβολιασμών, τα τοπικά προβλήματα και την προώθηση αναπτυξιακών έργων. Μετά το τέλος της περιοδείας και προ της αναχώρησης του, πέρασε από το λιμάνι του Ευδήλου Ικαρίας, τόπο καταγωγής μου. Τον κάλεσα στο σπίτι μου για ένα πρόχειρο και σύντομο γεύμα.

Κατά τη διάρκεια του πρόχειρου γεύματος, τηρήθηκαν όλα τα μέτρα που επιβάλλουν τα πρωτόκολλα ελέγχου της πανδημίας, δηλαδή υπαίθριος χώρος της οικίας, χρήση μασκών στο μεσοδιάστημα του γεύματος, αριθμός ατόμων στο τραπέζι. Στο χώρο βρίσκονταν και τα πρόσωπα της αποστολής από την Αθήνα και η ασφάλεια του προέδρου που τον συνόδευε στο ταξίδι.»

Βέβαια, την καλύτερη δικαιολογία την έδωσε ο Μάκης Βορίδης:

«Όταν εμφανίζεται πολιτικός, μάλιστα του διαμετρήματος και της εμβελείας του συγκεκριμένου πρωθυπουργού, του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος -τι να κάνουμε τώρα, και τον σέβεται και τον αγαπά ο ελληνικός λαός, θα υπάρχουνε αναπόφευκτα ό, τι μέτρα και να πάρεις κάποιες εκδηλώσεις αγάπης και σεβασμού προς το πρόσωπό του. Με όλα τα μέτρα.»

Όλη αυτή η υπέροχα ελληνική φιέστα, η οποία συνέβαινε παράλληλα με έναν pre-apocalyptic πανικό περί συνωστισμών και μετάδοσης του ιού, δε θα μπορούσε να μην εμπνεύσει το ίντερνετ:

Chris Agnousiotis

Giannis Chatzis

Labros Labrou

Manolis Karampinis

Manolis Karampinis

Mitsos Tsountaros

Stavros Kotsopoulos

Αθανάσιος Αβραξάς

Χάρης Γερογιώργης

Στάθης Τσεβάς


Καλό θα ήταν πάντως να μην γκρινιάζουμε, κάθε μέρα γράφουν για μας τα κυριλέ ξένα μέσα;

Best of internet