Quantcast
THE STREAM

ΕΕ προς AstraZeneca: «Πήρατε προκαταβολή, τώρα φέρτε τα εμβόλια ΓΤΧΣ»

Από ό,τι φαίνεται, ο εμβολιασμός δεν πηγαίνει πια ΤΟΣΟ γρήγορα όσο μας άφησαν να πιστέψουμε


THE NEWSROOM · 26 Ιανουαρίου 2021

Παρά τα κυβερνητικά και ευρωπαϊκά ταρατατζούμ για την εκκίνηση των εμβολιασμών, συνεχίζουν να υπάρχουν αρκετές δυσκολίες στο όλο εγχείρημα. Και πως να μην υπάρχουν, όταν η AstraZeneca ανακοίνωσε την Παρασκευή 22/1 ότι αντί να πετύχει το στόχο των 80.000.000 δόσεων εμβολίου μέχρι τα τέλη Μαρτίου, θα έχει παραδώσει στην ΕΕ λιγότερα από τα μισά, δηλαδή μόλις 31.000.000 δόσεις.

Δεδομένου ότι ενώ δεν έχει περάσει ούτε ένας μήνας από την αρχή των εμβολιασμών και κάτι αντίστοιχο συνέβη και με την Pfizer, η ΕΕ άρχισε σοβαρά να σκέφτεται τους περιορισμούς στις εξαγωγές εμβολίων από την ΕΕ, ενώ έχει ήδη προταθεί η δημιουργία ενός σχετικού μητρώου. Οι καθυστερήσεις στις παραδόσεις και όλα τα υπόλοιπα προβλήματα, οδήγησαν τον Γερμανό υπουργό Υγείας Γενς Σπαν να δηλώσει στο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF τα εξής:

«Αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχουν προβλήματα στην παραγωγή, όμως πρέπει να επηρεάζουν όλους με τον ίδιο τρόπο. Δεν λέμε πρώτα η Ευρώπη, αλλά να έχει η Ευρώπη το δίκαιο μερίδιό της.»

Ενώ προχθές, η επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου έστειλε επιστολή στην εταιρεία, η οποία ανέφερε το εξής:

«Θέλουμε η επένδυσή μας να έχει απόδοση.»

Τέλος, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν μίλησε χτες στο τηλέφωνο με τον διευθύνοντα σύμβουλο της AstraZeneca, Πασκάλ Σοριό, όπου «ξεκαθάρισε τι περιμένουμε από την εταιρεία»:

«Η Ε.Ε. έδωσε ένα μεγάλο ποσό χρημάτων (στην εταιρεία) ώστε να αυξήσει την παραγωγή της πριν από την έγκριση του εμβολίου.»

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανακοίνωση της AstraZeneca για ανεπαρκή εξυπηρέτηση (μετά την αντίστοιχη της Pfizer) οδήγησε αξιωματούχο της ΕΕ να υπενθυμίσει στη εταιρεία το εξής απλό. Μιλώντας στο Reuters, το στέλεχος της ΕΕ τόνισε ότι η AstraZeneca έχει πάρει 336 εκατομμύρια ευρώ προκαταβολή για 300 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου. Η συγκεκριμένη συμφωνία, που υπογράφηκε τον Αύγουστο, είχε οψιόν και για άλλα 100 εκατομμύρια εμβόλια.

Με δύο λόγια έχουμε remake της παρακάτω σκηνής, απλά πρωταγωνιστούν μια φαρμακοβιομηχανία και η Ευρωπαϊκή Ένωση:

(πηγή)

Best of internet