Quantcast
THE STREAM

Ψώνια με χρονόμετρο που μετρά ανάποδα είναι η τελευταία πατέντα για ενίσχυση του ΕΣΥ

Προς τη δημιουργία ειδικού app που θα κάνει το shopping μας επεισόδιο του Κάστρου του Τακέσι προσανατολίζεται η κυβέρνηση


THE NEWSROOM · 25 Ιανουαρίου 2021

Η αλήθεια είναι ότι η έμπνευση της κυβέρνησης για διαφόρων ειδών καινοτόμες κατασταλτικές επιλογές δείχνει πραγματικά αστείρευτη. Πως αλλιώς να χαρακτηριστεί η ιδέα για ψώνια με χρονόμετρο, ώστε να περιοριστεί στο ελάχιστο η υπερεκμετάλλευση του SMS για ψώνια;

«Μα η ίδια η κυβέρνηση δεν άνοιξε τα καταστήματα;» θα πείτε και θα έχετε ΑΔΙΚΟ, διότι στην πραγματικότητα δεν έγινε αυτό. Απλά τα μαγαζιά άνοιξαν όσο η κυβέρνηση κάνει κουμάντο, που δεν είναι το ίδιο! Anyway, το κόνσεπτ είναι ότι κάποιοι έστελναν SMS για ψώνια και αντί για το προβλεπόμενο δίωρο πέρναγαν όλη τη μέρα τους έξω.

Έτσι, τα ΜΜΕ άρχισαν για άλλη μία φορά να κάνουν λόγο για εικόνες συνωστισμού, ο οποίος προφανώς δημιουργείται γιατί κάποιοι είναι κακοί άνθρωποι και θέλουν να στεναχωρήσουν την κυβέρνηση. Η πρώτη σκέψη για την αντιμετώπιση του φαινομένου ήταν να μπει κόφτης στα SMS στο 13033, ώστε να μην μπορεί κανείς να στέλνει πολλά και άρα να ανανεώνει το SMS κάθε λίγες ώρες.

Τελικά το ζήτημα ίσως λυθεί αλλιώς, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ. Στο εν λόγω σενάριο, τα κυβερνητικά επιτελεία σκέφτονται να φτιαχτεί ειδικό app για κινητό που οι πολίτες θα κατεβάζουν από το e-katanalotis. Η εφαρμογή αυτή θα επιτρέπει στον καθένα μας να έχει το δικό του QR code και ένα χρονόμετρο στην οθόνη του κινητού, τα οποία θα του να επιτρέπουν να αυτοεπιτηρείται για το πόσο χρόνο βγήκε από το σπίτι του.

Κατά τη γνώμη μας, το ιδανικό τότε θα ήταν οι καταναλωτές αυτόματα να δολοφονούνται από drone ή να πλήττονται με πυραύλους κρουζ, αν είναι ακόμη έξω και το χρονόμετρο έχει φτάσει στο 0. Δυστυχώς δεν έχουμε φτάσει ακόμη εκεί, οπότε απλά θα τρώνε πρόστιμο το δίωρο έχει τελειώσει και η αστυνομία τους βρει έξω.

Το ιδανικό θα ήταν η εν λόγω εφαρμογή να φτιαχτεί από κάποιον ξάδερφο του Κυριάκου Μητσοτάκη. Κατά τη γνώμη μας, κάτι τέτοιο θα ήταν μια πολύ ταιριαστή χειρονομία στην κατεύθυνση της ενίσχυσης των οικογενειακών επιχειρήσεων.

Best of internet