Quantcast
THE STREAM

Άλλους 3 μήνες θα μαθαίνουν οι νέοι να ψήνουν κρουασάν με τοστιέρα στον Στρατό Ξηράς

Η ίσως μεγαλύτερη σπατάλη χρόνου που μπόρεσε να σκεφτεί ο ανθρώπινος νους επεκτείνεται για λίγο ακόμη


THE NEWSROOM · 21 Ιανουαρίου 2021

Την αύξηση της θητείας στον Στρατό Ξηράς ετοιμάζεται να σερβίρει η κυβέρνηση σε χιλιάδες ανυποψίαστους (οκ, μπορεί και όχι) νεολαίους. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ) αποδέχτηκε την εισήγηση των τριών Γενικών Επιτελείων και θα ευθυγραμμίσει την διάρκεια της θητείας στον Στρατό Ξηράς με αυτή στο Ναυτικό και την Αεροπορία.

Αυτό σημαίνει ότι η θητεία θα αυξηθεί στους 12 μήνες, από 9 μήνες που είναι σήμερα. Η νέα διάρκεια θητείας θα ισχύσει από την επόμενη σειρά που θα καταταγεί, δηλαδή του Μαΐου. Σε κάθε περίπτωση, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρχουν κάποιες προβλέψεις για όσους πρόκειται να κάνουν πλήρη θητεία αλλά υπηρετούν στην Θράκη ή στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου: Όσοι είναι υπόχρεοι πλήρους θητείας θα κάνουν 9 μήνες, ενώ όσοι είναι υπόχρεοι μειωμένης θητείας (πολύτεκνοι, προστάτες οικογενειών κτλ), στο εξής θα κάνουν 8 μήνες.

Όπως και να’ χει, αναμένονται ανακοινώσεις από τον υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο. Για όλους αυτούς που έχουν φοβερή απορία για το τι είναι αυτό που θα κάνουν για άλλους 3 μήνες, έχουμε μιλήσει αναλυτικά εδώ:

 

(Πηγές: 1, 2)

 

Best of internet