Quantcast
THE STREAM

500 ψωροευρώ πρόστιμο και νέα ΕΙΔΙΚΗ αστυνομία για τα ΜΜΜ φέρνει η κυβέρνηση

Τι είναι 500 ευρώ μπροστά στην αιωνιότητα;


THE NEWSROOM · 15 Ιανουαρίου 2021

Πραγματικά αξιοθαύμαστη είναι η ικανότητα της κυβέρνησης να εντοπίζει κάθε στιγμή αυτό που έχει ανάγκη η χώρα. Λίγες μέρες νωρίτερα μιλούσαμε για τις προσλήψεις 1000 ακαδημαϊκών μπάτσων, οι οποίοι θα προσληφθούν ώστε να σταματήσει επιτέλους την κοινωνική μάστιγα που λέγεται πάρτι στις σχολές, ή την τάση εξωσχολικών να βγάζουν το σκυλί τους στα κάμπους.

Θα έχουν μάλιστα και πολύ ωραία στολή, κάτι μεταξύ της αστυνομίας, της ΠΑΣΠ και της εθνικής ομάδας γκολφ:

Η κυβέρνηση όμως δεν σταματά εκεί. Σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή, η παροχολογία είναι πολύ κουλ, όμως το lockdown κοστίζει, οπότε κάποια στιγμή πρέπει να ξανανοίξουν τα μαγαζιά. Πιο συγκεκριμένα, τα καταστήματα ρούχων και παπουτσιών, όπου το όχι ακριβώς επιτυχημένο click away θα αντικατασταθεί με κάτι πιο ταιριαστό.

«Κάθε μηνάς Lockdown στοιχίζει στην ελληνική Οικονομία πάνω από 3 δισ. Ευρώ. Εξ ου και η ώρα να πάρουμε σταδιακά το ρίσκο της σταδιακής επαναλειτουργίας της οικονομίας, εφ όσον το εισηγηθούν οι ειδικοί.

Το click away δούλεψε για ορισμένους κλάδους, όχι τόσο στην ένδυση και την υπόδηση. Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προχωρήσει στο σταδιακό άνοιγμα της Οικονομίας, από Δευτέρα.»

Αυτό όμως δε σημαίνει ότι θα πάρετε θάρρος και θα τρέχετε κάθε μέρα δήθεν για να αγοράσετε νέο καπέλο για τις ιπποδρομίες του Άσκοτ. Για να εξασφαλιστεί αυτό, η κυβέρνηση θα ανεβάσει το ύψος του προστίμου, που είχε ήδη διπλασιαστεί από τα 150 ευρώ στα 300. Πιο συγκεκριμένα, το νέο πρόστιμο θα έχει ύψος 500 ευρώ, δηλαδή λίιιιιγο πιο κάτω από τον βασικό μισθό.

«Το πρόστιμο θα αυξηθεί από τα 300 στα 500 ευρώ ώστε να μπορέσουμε να αναθερμάνουμε την οικονομία χωρίς να θέτουμε σε κίνδυνο την δημόσια υγεία. θέλω να είμαι ξεκάθαρος πως κάθε άνοιγμα της οικονομίας προκαλεί λελογισμένη αύξηση κρουσμάτων. Όσο δεν προσθέτει πίεση στο ΕΣΥ, μπορούμε να το αντέξουμε.»

Ξέρετε τι άλλο παίζει να δούμε όμως; Καλά μαντέψατε, περισσότερη αστυνομία. Μετά τον άγριο ξυλοδαρμό ενός σταθμάρχη του Μετρό από αγνώστους στον σταθμό της Ομόνοιας, ο υπουργός Συγκοινωνιών Κώστας Καραμανλής, Τρίτος του ονόματός του, δήλωσε ότι εξετάζεται η δημιουργία ειδικού σώματος που θα φυλάει τα ΜΜΜ.

Καλά ακούσατε, μετά την αστυνομία στα ΑΕΙ θα έχουμε και τους φρουρούς του Μετρό. Ο ίδιος ο υπουργός βέβαια τόνισε ότι στο μετρό υπήρχε ήδη αστυνομική παρουσία, όμως όπως όλα δείχνουν, ποτέ δεν είναι αρκετή. Έτσι, εξετάζεται η σύσταση ενός νέου ειδικού σώματος που θα έχει τη δικαιοδοσία να φυλάει το δίκτυο συγκοινωνιών όλης της Αττικής. Είπε ακόμη ότι έχει ήδη κάνει μία σχετική κουβέντα με τον υπουργό ΠροΠο Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και πρόσθεσε ότι ο σκοπός τους είναι να μας το πασάρουν μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Μόνο fashion police με στρατηγό την Καγιά δεν έχει σκεφτεί να φτιάξει κανείς και κυκλοφορούν όλοι όπως να’ναι.

 

 

Best of internet