Quantcast
THE STREAM

Με μάσκες αλλά χωρίς το Πατρινό Καρναβάλι θα τη βγάλουμε και το 2021

Η πασίγνωστη διοργάνωση όπου τόσες γενιές Ελλήνων έχουν διασκεδάσει και εξευτελιστεί δε θα γίνει ούτε φέτος


THE NEWSROOM · 8 Ιανουαρίου 2021

Ευτυχώς ή δυστυχώς, οι εραστές του Πατρινού Καρναβαλιού φέτος ξέρουν από πολύ νωρίς τι θα παίξει. Σε περίπτωση που για κάποιο λόγο σας έχει διαφύγει, θα παίξει κ ο υ β ά ς. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της ΚΕΔΗΠ, που είναι ο επίσημος φορέας που αναλαμβάνει την διεξαγωγή του καρναβαλιού, το 2021 οι μαζικές εκδηλώσεις θα φάνε και πάλι άκυρο.

Η πρόεδρος της ΚΕΔΗΠ Καρναβάλι Πάτρας, Ήρα Κουρή, εξέδωσε ανακοίνωσε που ξεκαθαρίζει ότι η κοινωφελής επιχείρηση φέτος δε θα διοργανώσει φέτος καμία εκδήλωση. Η πρόεδρος της ΚΕΔΗΠ αναγνωρίζει ότι είναι ζημιά για την πόλη και τους φίλους της εν λόγω παράδοσης, όμως τονίζει ότι η κοινωνική ευθύνη απαιτεί το πιστόλι.

Επίσης, ξεκαθαρίζει ότι παρά τα όσα γράφονται σε διάφορα ΜΜΕ και στα social media, μαζικές εκδηλώσεις από το Πατρινό Καρναβάλι (το official) δεν πρόκειται να γίνουν. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΚΕΔΗΠ, ως αποκλειστικώς αρμόδια αρχή για τη διοργάνωση του Πατρινού Καρναβαλιού, έχει επισήμως ήδη ανακοινώσει ότι φέτος δεν μπορούν να λάβουν χώρα μαζικές εκδηλώσεις λόγω των έκτακτων υγειονομικών μέτρων που ισχύουν.
Αυτή η επιλογή, αν και οδυνηρή για την πόλη μας και τους καρναβαλιστές, θεωρούμε ότι συνιστά πράξη ευθύνης έναντι των συμπολιτών μας και των καρναβαλιστών από όλη τη χώρα.

Ωστόσο, παρατηρείται ότι σε ιστοσελίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης γίνεται αναφορά σε διοργάνωση μαζικών εκδηλώσεων στο πλαίσιο του φετινού Πατρινού Καρναβαλιού, ενώ, με αυθαίρετη χρήση διακριτικών γνωρισμάτων της επιχείρησης, δίδεται η εντύπωση ότι αυτές οι εκδηλώσεις εντάσσονται στις επίσημες εκδηλώσεις της ΚΕΔΗΠ.

Επισημαίνουμε και πάλι ότι η ΚΕΔΗΠ, ως αποκλειστικώς αρμόδια αρχή για τη διοργάνωση του Πατρινού Καρναβαλιού, δεν θα διοργανώσει μαζικού τύπου εκδηλώσεις για το Πατρινό Καρναβάλι 2021, αποδεικνύοντας εμπράκτως τον σεβασμό της στον ίδιο τον θεσμό και στη δημόσια υγεία. Οποιαδήποτε άλλη αναφορά λαμβάνει χώρα σε ιστοσελίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι παραπλανητική, σκοπό έχει τη δημιουργία σύγχυσης στους καρναβαλιστές και εν τέλει υπονομεύει τον κορυφαίο λαϊκό θεσμό της πόλης μας.»

Υπάρχουν ήδη σκέψεις για το τι μπορεί να γίνει στη θέση του:

Ας μην ξεχνάμε ότι έχουμε κι εδώ κάτι (όχι και πολύ) αφηρημένα αντίστοιχο:

Βέβαια, άλλοι το βλέπουν διαφορετικά:

 

Best of internet