Quantcast
THE STREAM

Τα επιτραπέζια για το 1821 με τη Family Guy Μπουμπουλίνα είναι η τέλεια λύση για πατριωτικό cocooning

Επιτραπέζια παιχνίδια διαφόρων ειδών με θέμα την ελληνική επανάσταση, ακριβώς αυτό που δεν ξέραμε ότι χρειαζόμαστε


THE NEWSROOM · 21 Δεκεμβρίου 2020

Δεν το ξέρατε, αλλά το χρειαζόσασταν. Αυτό είναι η σειρά επιτραπέζιων παιχνιδιών για την Επανάσταση του 1821, η οποία κυκλοφόρησε τα τελευταία δύο χρόνια προκειμένου να συμπέσει με τα 200 χρόνια από τα γνωστά γεγονότα.

Πρόκειται για τους τίτλους «1821 Η μεγάλη επανάσταση» και «1821 Οι ήρωες της επανάστασης», οι οποίοι κυκλοφορούν από τις αρχές της προηγούμενης χρονιάς. Όπως λέει ο ιδιοκτήτης της εταιρείας που τους δημιούργησε, Ανέστης Κουτρόπουλος:

«Η αγάπη μας για την ελληνική ιστορία, αλλά και η άποψή μας ότι ένα παιδί μπορεί να αποκτήσει γνώσεις διασκεδάζοντας, μας οδήγησαν στη δημιουργία αυτών των παιχνιδιών.

Από τότε που ιδρύθηκε η “50 50 games”, σχεδιάζουμε επιτραπέζια που έχουν να κάνουν με την Ελλάδα, την ιστορία και τη μυθολογία της.»

Το θέμα των δύο παιχνιδιών είναι το εξής: Και στα δύο ο παίχτης κινεί τα πιόνια (πως είμαστε όλοι πιόνια της Νέας Τάξης; ε, όχι αυτό) και απαντά σωστά στις ερωτήσεις του παιχνιδιού. Ο στόχος του πρώτου είναι ο παίχτης να κερδίσει την επανάσταση, ενώ στο δεύτερο να βοηθήσει τους Κολοκοτρώνηδες να μη χάσουν το ματς.

Πιο ενδιαφέρον είναι το κουτί του “1821 Η μεγάλη επανάσταση”, όπου παρατηρούμε ότι οι πρωταγωνιστές της (και ειδικά η Μπουμπουλίνα) είναι βγαλμένοι από κάποιο καρτούν – crossover Family Guy και Κουραφέλκυθρων:

Εκεί που η φάση εκτοξεύεται όμως είναι με το promo βίντεο που κυκλοφόρησε. Εκεί μπορούμε να δούμε δύο παιδάκια με αμφίεση εποχής, όπως επίσης κι έναν όχι φοβερά motivated Καραϊσκάκη, οι οποίοι μας επιδεικνύουν το πως λειτουργεί το παιχνίδι. Με τόσο χρόνο που περνάμε στο σπίτι, γιατί να μη μας πείσει ο εν λόγω Καραϊσκάκης, δηλαδή.

Να πούμε εδώ ότι κυκλοφορούν κι άλλα, πιο πρόσφατα παιχνίδια με θέμα την Επανάσταση του 1821. Αυτά μάλιστα κυκλοφορούν υπό την αιγίδα του Πολεμικού Μουσείου και περιλαμβάνουν μέχρι και πατριωτικό υπερατού:

Αν πάντως φτιαχτεί κάτι σαν Family Guy αλλά με Καραϊσκάκη εμείς (μάλλον) θα το βλέπουμε, δε θα πούμε ψέματα.

Best of internet