Quantcast
THE STREAM

Κρήτη: Τσακάλια κλέβουν μηχανάκι, πάνε να το πουλήσουν στο Facebook, συλλαμβάνονται

Η επιχείρηση που πήγαν να στήσουν δύο νεαροί λήσταρχοι πήγε κατά 50% καλά


THE NEWSROOM · 18 Δεκεμβρίου 2020

Ένα απίστευτο κατόρθωμα έφεραν εις πέρας δύο νεαροί κλέφτες στο Ηράκλειο Κρήτης. Σύμφωνα με το ekriti.gr, όλα ξεκίνησαν από την κλοπή του δίτροχου, την οποία κατάφεραν να ολοκληρώσουν με επιτυχία. Τα προβλήματα τους ξεκίνησαν όταν σκέφτηκαν ότι θα πρέπει να το κάνουν κάτι αφού το έκλεψαν.

Έτσι, αποφάσισαν να το πουλήσουν. Και για να μη μπλέξουν με κλεπταποδόχους ή επαγγελματίες της φάσης και άλλα τέτοια κουραστικά πράγματα, κατέληξαν ότι θα το πουλήσουν μέσω Ίντερνετ. Για να γίνει μάλιστα ακόμη πιο εύκολη η διαδικασία, ανέβασαν στο Facebook μία φωτογραφία του, μαζί με τη διευκρίνιση ότι το πουλάνε για 500 ευρώ.

Υποθέτουμε ότι το είδαν αρκετοί άνθρωποι, όμως δεν πρόλαβαν να κάνουν την κίνησή τους. Τους πρόφτασε ο (αρχικός) ιδιοκτήτης του οχήματος, ένας 57χρονος από τη Χερσόνησο, ο οποίος είχε δηλώσει την κλοπή στις 5 Δεκεμβρίου. Πριν όμως ασχοληθεί η αστυνομία, ο 57χρονος έπεσε (σκρολάροντας) πάνω στο μηχανάκι του, οπότε ειδοποίησε την ΕΛΑΣ.

Η επόμενη κίνηση έγινε από άνδρες του ΑΤ Αρχανών – Αστερουσίων που υποδύθηκαν τους ενδιαφερόμενους πελάτες και έκλεισαν ραντεβού με τους κλέφτες, που είναι ντόπιοι. Όπως καταλαβαίνετε η αγοραπωλησία δεν πήγε και πολύ καλά, με αποτέλεσμα το μηχανάκι να επιστραφεί στον κάτοχό του και να συλληφθούν οι δύο νεαροί, ηλικίας 18 και 20 χρονών. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο ντεσπεράντο δεν είχαν καν δίπλωμα οδήγησης.

Ίσως να μην ήταν κακή ιδέα να αφήσουν τα ντεσπεράντο και να στραφούν προς τα Ντεσπασίτο, υπάρχει πλούσια παράδοση κρητικού λάτιν:

 

Best of internet