Quantcast
THE STREAM

Ηλεία: Τη γιορτινή διακόσμηση της Αμαλιάδας έκλεψαν άγνωστοι, ασέβαστοι λήσταρχοι

Η γιορτινή διακόσμηση άρεσε τόσο πολύ σε κάποιους ώστε να την πάρουν για το σπίτι τους


THE NEWSROOM · 17 Δεκεμβρίου 2020

Περιζήτητα φαίνεται ότι έχουν γίνει τα Χριστογεννιάτικα στολίδια από την εορταστική διακόσμηση της Αμαλιάδας. Κάποιοι μάλιστα τα γουστάρουν τόσο πολύ που τα πήραν για το σπίτι τους, σύμφωνα με τους τοπικούς άρχοντες της πόλης της Ηλείας.

Η γιορτινή κλοπή συνέβη το βράδυ της Τρίτης, με τους δράστες να παραμένουν μέχρι στιγμής άγνωστοι. Το επίκεντρο της δράσης των ντεσπεράντο ήταν οι οδοί Ερμού και Αρχαίας Ήλιδας, όπου ο γιορτινός διάκοσμος ξηλώθηκε και αφαιρέθηκε από τις επίγειες κολώνες.

Όπως είπε ο αντιδήμαρχος Ήλιδας, κ. Βαγγέλης Χριστοφόρου:

 «Κάποιοι σαμποτάρουν την ίδια τους την πόλη. Δεν θέλουν να είναι όμορφη.»

Mη νομίσετε ότι αυτό θα περάσει έτσι: Έχουν ήδη παρθεί πολεμικά μέτρα για την προστασία των Χριστουγεννιάτικων στολιδιών. Το ΑΤ Αμαλιάδας είναι ήδη ενήμερο, όπως και η Υπηρεσία Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου, η οποία θα ξεκινήσει καθημερινές περιπολίες για να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Χριστοφόρου:

«Θλίβομαι για κάποιους ανθρώπους που κυριολεκτικά σαμποτάρουν την ίδια τους την πόλη και δεν θέλουν να τη βλέπουν όμορφη. Ντρέπομαι πραγματικά για λογαριασμό τους. Εμείς, ως Δήμος, για πρώτη φορά μετά από χρόνια, γεμίσαμε την πόλη με στολίδια.

Θέλαμε με αυτό τον τρόπο να ομορφύνουμε την ατμόσφαιρα, ώστε οι κάτοικοι να ξεφύγουν έστω και λίγο από τη ζοφερή πραγματικότητα που τους τελευταίους μήνες, λόγω κορωνοϊού, βιώνουμε. Είναι ντροπή κάποιοι, με τις πράξεις τους, να χαλάνε αυτή την προσπάθεια. Είναι ντροπή να μην σκέπτονται τους συνανθρώπους τους.

Σε καμία περίπτωση όμως, δεν θα αφήσουμε να τους περάσει. Ήδη έχει ενημερωθεί το Αστυνομικό Τμήμα Ήλιδας και από τις κάμερες των καταστημάτων θα βρεθούν οι δράστες. Παράλληλα έχουμε οργανώσει και θα πραγματοποιούμε περιπολίες για να μην εμφανιστούν εκ νέου αυτά τα άσχημα περιστατικά. Η Αμαλιάδα, θα παραμείνει όμορφη όσο και αν κάποιοι θέλουν να τη χαλάσουν.»

Γιατί ο Θεός συγχωρεί, όμως ο Δήμος Αμαλιάδας ποτέ.

Best of internet