Quantcast
THE STREAM

Θετικός στον ιό ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος 2 μέρες μετά τη συνάντηση με Κ. Μητσοτάκη

Ο ιεράρχης εισήχθη στον Ευαγγελισμό με ελαφρά συμπτώματα κορωνοϊού


THE NEWSROOM · 19 Νοεμβρίου 2020

Δεν κατάφερε τελικά να αποφύγει τον ιό ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, παρά τα μέτρα που πάρθηκαν. Δυστυχώς, το τελευταίο τεστ που έκανε βγήκε θετικό, οπότε ο ιεράρχης διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός με ήπια συμπτώματα κορωνοϊού, όπως υπέδειξαν οι γιατροί που τον επιβλέπουν. Μάλιστα, έχει μπει εξαρχής και προληπτικά σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ), δηλαδή σαν ΜΕΘ αλλά στο πιο light.

Υπενθυμίζουμε ότι η Εκκλησία μπήκε σε συναγερμό όταν ένα μέλος της Ιεράς Συνόδου βρέθηκε θετικό. Όπως είπε ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος στους συνεργάτες του πριν μπει στο νοσοκομείο:

«Μετέχω και προσωπικά ως ποιμένας στη δοκιμασία που αφορά σε χιλιάδες αδελφούς μας στην πατρίδα μας και σε εκατομμύρια σε ολόκληρη την Οικουμένη. Μετέχω στην αγωνία και στον πόνο και στον φόβο όλων, που με την πίστη μας στον Θεό όλοι θα υπερνικήσουμε.»

Η εξέταση που έβγαλε τον Αρχιεπίσκοπο θετικό έγινε το βράδυ της Δευτέρας 16/11. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Σάββατο 14/11 ο Ιερώνυμος συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, οπότε θεωρητικά θα μπορούσε να τον έχει κολλήσει.

Όμως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας δήλωσε ότι οι ειδικοί έχουν ήδη αποφασίσει ότι δεν υπάρχει ανάγκη να μπει σε καραντίνα ο πρωθυπουργός:

«Η Κυβέρνηση εκφράζει τις ευχές της για ταχεία ανάρρωση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου. Ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε το Σάββατο 14 Νοεμβρίου με τον Αρχιεπίσκοπο.

Πριν τη συνάντηση είχε προηγηθεί τέστ COVID-19 το οποίο ήταν αρνητικό και για τον Πρωθυπουργό και για τον Αρχιεπίσκοπο. Ο

Πρωθυπουργός έκανε ξανά τεστ, το οποίο ήταν επίσης αρνητικό πριν την αναχώρησή του για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ο έλεγχος του με τεστ είναι συνεχής και ακολουθεί αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Με αυτά τα δεδομένα, η εισήγηση των ειδικών είναι ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος προληπτικής καραντίνας

Εμείς δεν έχουμε καμία αμφιβολία, απλά αφήνουμε και πάλι αυτό εδώ:

 

Best of internet