Quantcast
THE STREAM

Σπίτι του μαζί με τον κορωνοϊό τσιλάρει ο Αμβρόσιος αφού το έσκασε από το νοσοκομείο

Τον κορωνοϊό στον οποίο βρέθηκε θετικός αναμένεται να αφορίσει ο πρώην Μητροπολίτης


THE NEWSROOM · 16 Νοεμβρίου 2020

«Ο πάτερ το ‘σκασε» θα μπορούσε να είναι μία σύντομη περιγραφή κάποιων κωμικοτραγικών γεγονότων των τελευταίων ημερών, στα οποία πρωταγωνιστεί ο πρώην Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος. Ο ίσως πιο γνωστός μητροπολίτης της χώρας βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, μετά από τεστ σε ιδιωτικό κέντρο.

Όταν βέβαια επισκέφθηκε το Νοσοκομείο του Ρίου και οι γιατροί του πρότειναν να μείνει μέσα γιατί έχει προβλήματα υγείας, ο Αμβρόσιος τα βρόντηξε (υπογράφοντας χαρτί οικειοθελούς αποχώρησης) και και γύρισε σπίτι του, όπου κάνει homemade καραντίνα. Το όλο στόρι έχει φτάσει ως τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

Ο Αμβρόσιος έχει μεγάλη προϊστορία με τον κορωνοϊό, περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο πρώην ή νυν Μητροπολίτη, επίσκοπο ή αρχιεπίσκοπο. Μεταξύ άλλων έχει εισηγηθεί την απολύμανση με σπρέι Αγιασμού:

Ενώ πιο πρόσφατα είχε αφορίσει την Ανόσια Τριάδα των Κεραμέως, Μητσοτάκη και Χαρδαλιά για το ζήτημα της Θείας Κοινωνίας. Γενικά το 2020 ήταν πλούσιο σε ειδήσεις με Αμβρόσιο, τόσο καλές (υπάρχει πιο ωραίο πράγμα από ένα παπαδοκομβόι;), όσο και κακές (για τον ίδιο τουλάχιστον).

Δυστυχώς, ήδη ένας μητροπολίτης έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό, ενώ κι άλλοι ιεράρχες είναι θετικοί ή έχουν μπει στο νοσοκομείο, όπως ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος. Αξίζει να αναφερθούν εδώ οι απόψεις που έχει διατυπώσει κατά καιρούς ο Αναστάσιος για θέμα όπως η σχέση Ορθοδοξίας και επιστήμης:

«Η Ορθοδοξία βλέπει την ανάπτυξη των θετικών επιστημών και της τεχνολογίας με δοξολογία και ευχαριστία στον Θεό, που έχει δωρίσει στον άνθρωπο τη δυνατότητα να αναζητεί την αλήθεια, να ανακαλύπτει άγνωστες πτυχές της Δημιουργίας. Αξίζει να υπογραμμισθεί ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία έχει αποφύγει την προσπάθεια να κηδεμονεύσει την επιστημονική έρευνα και δεν λαμβάνει θέση για κάθε επιστημονικό επίτευγμα, όταν αυτό αναδύεται.

Η σύγχρονη τεχνολογία έχει διευκολύνει τον καθημερινό βίο, έχει συμβάλει στην αντιμετώπιση σοβαρών ασθενειών, στην πιο άνετη επικοινωνία των ανθρώπων, ενώ έχει προχωρήσει στην εξερεύνηση του σύμπαντος και πολλά άλλα. Συγχρόνως, όμως, με την ευχαριστία μας και τον σεβασμό που αποδίδουμε στην επιστημονική έρευνα, είμαστε υποχρεωμένοι να επισημάνουμε και τους κινδύνους, οι οποίοι υποκρύπτονται σε ορισμένα επιστημονικά επιτεύγματα, τονίζοντας την αξιοπρέπεια του ανθρώπου και τον θείο του προορισμό. Και αυτό, γιατί δεν μπορούν μόνες τους η επιστήμη και η τεχνολογία να αντιμετωπίσουν και να θεραπεύσουν όλα τα ανθρώπινα προβλήματα -ηθικά, συναισθηματικά, υπαρξιακά.»

Ενώ είχε τονίσει ότι πρέπει να φοράμε και προσεκτικά τη μάσκα για λόγους αυτοπροστασίας:

«Ας φοράμε προσεκτικά τη μάσκα για προστασία της υγείας, αποφεύγοντας επίμονα τις μάσκες κάθε μορφής υποκρισίας, η οποία μολύνει επικίνδυνα τις ανθρώπινες σχέσεις.»

Προλαβαίνει να τον αφορίσει κι αυτόν ο Αμβρόσιος, αμβρ.

Best of internet