Quantcast
THE STREAM

Εντωμεταξύ, παπάς έστειλε 5 και βγήκε solo να θυμιατίσει την Ηλιούπολη

Το πρόγραμμα είχε ψαλμούς, θυμιάτισμα και μία περιφορά εικόνας, έτσι για τη φάση


THE NEWSROOM · 10 Νοεμβρίου 2020

Τον τίτλο του ιερέα του μήνα έχει κατοχυρώσει κατά τη γνώμη μας ένας παπάς στην Ηλιούπολη. Μπορεί οι πιστοί να έχουν κλειστεί μέσα και να μην μπορούν να επισκεφτούν τις εκκλησίες, όμως ο εν λόγω ιερέας κάνει ό,τι μπορεί για να φέρει την Εκκλησία κοντά τους.

Δύο διαφορετικά βίντεο από την Ηλιούπολη κυκλοφορούν από χτες. Το ένα διαδραματίζεται μέρα και το άλλο νύχτα, όμως και στα δύο μπορούμε να δούμε έναν παπά να κυκλοφορεί μόνος του, να ψέλνει, να θυμιατίζει και να λιτανεύει μία εικόνα. Στο δεύτερο βίντεο, το οποίο προέρχεται από τοπικό μέσο, μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι φοράει και μάσκα.

Δείτε τα βίντεο:

Χωρίς να είναι 100% επιβεβαιωμένο, πιθανώς να πρόκειται για τον αρχιμανδρίτη Σεραφείμ (αν δεν είναι ο ίδιος, μιλάμε για δύο παπάδες στην ίδια φάση στην Ηλιούπολη), ο οποίος έχει παραδεχτεί ότι στην προηγούμενη καραντίνα κοινωνούσε κόσμο στο σπίτι του στα μουλωχτά. Επίσης, είχε κάνει και solo Επιτάφιο το Πάσχα:

Η ενορία της Αγίας Μαρίνας Ηλιουπόλεως, της οποίας ο αρχιμανδρίτης Σεραφείμ είναι προϊστάμενος, έβγαλε σε δεύτερο χρόνο ανακοίνωση που αναφέρει ότι ο ιερέας είχε μάσκα κι ότι είχε συμπληρώσει και έντυπο μετακίνησης:

«Η ετήσια περιφορά της Ιεράς εικόνος είχε ανακοινωθεί πριν την ανακοίνωση του αποκλεισμού.

Όταν επιβλήθηκε ο αποκλεισμός η εκκλησιαστική μας κοινότητα εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ενημέρωνε τον λαό ότι το πρόγραμμα της εορτής θα είναι χρονικά το ίδιο τροπικά όμως διαφορετικό σε συμμόρφωση των κρατικών απαιτήσεων.

Έτσι την προκαθορισμένη ώρα με επιλογή ενός από τους έξι λόγους για τους οποίους επιτρέπεται η μετακίνηση, ο ιερεύς φορώντας ανελλιπώς προσωπίδα και έχοντας τοποθετήσει σε εμφανές σημείο το έντυπο μετακίνησης, για μία περίπου ώρα θυμιάζοντας μετά της δεξιάς του χειρός την εικόνα του Αγίου Νεκταρίου που έφερε επί της αριστεράς του και ψάλλοντας ακατάπαυστα το απολυτίκιο του μεγάλου Αγίου της Εκκλησίας μας και εφόρου του παρεκκλησίου του ναού της Αγίας Μαρίνας, που είναι αφιερωμένο σε εκείνον, αιτήθηκε την ευλογία του Αγίου για τον λαό της ενορίας, κάνοντας πέντε ειδικές δεήσεις σε αντίστοιχες στάσεις της πορείας. Παρακαλούμε να αποκατασταθεί η αλήθεια».

Μπορείς να πάρεις τους πιστούς από την Εκκλησία, αλλά δεν μπορείς να πάρεις την Εκκλησία από τους πιστούς.

Best of internet