Quantcast
THE STREAM

Οριστικό πορτοκαλί κουβά μάλλον πάει ο Ντόναλντ Τραμπ μετά από ανατροπή στο 3ο (24ωρο)

Ο 74χρονος νυν πρόεδρος φαίνεται ότι ηττήθηκε από τον ακόμη πιο παππού αντίπαλό του, Τζο Μπάιντεν


THE NEWSROOM · 6 Νοεμβρίου 2020

Με επιτυχία φαίνεται ότι ολοκληρώθηκε ο κουβάς δια ανατροπής του προέδρου/Θεού-Αυτοκράτοράς μας, Ντόναλντ Τραμπ. Παρά το αρχικό του προβάδισμα σε μία σειρά από πολιτείες, το οποίο προσπάθησε να διατηρήσει ζητώντας να σταματήσει η καταμέτρηση των (νόμιμων) επιστολικών ψήφων, ο πορτοκαλί πρόεδρος μάλλον έφτασε στο τέλος της διαδρομής.

Σύμφωνα με ένα επιφανές παρατηρητήριο των Αμερικανικών εκλογών, η ανατροπή είναι πλήρης και οριστική στην πολιτεία της Πενσιλβάνια, όπου ο Μπάιντεν πέρασε μπροστά παρότι ο Τραμπ είχε εκατοντάδες χιλιάδες ψήφους προβάδισμα. Δεδομένου ότι η Πενσιλβάνια βγάζει 20 εκλέκτορες, ο Μπάιντεν έχει 3 εκλέκτορες περισσότερους από τους 270 που χρειάζεται για να γίνει πρεζιντέντε.

Ο αρχισυντάκτης ενός από τα υπόλοιπα σιγοντάρει σε γενικές γραμμές τη συγκεκριμένη απόφαση:

Οι αντιδράσεις είναι φυσικά ψύχραιμες. Είτε πρόκειται για τον digital director της καμπάνιας του Μπάιντεν:

Είτε για πιο άσημους Τραμπιστές στο ίντερνετ:

Ή αντι-Τραμπιστές:

Είτε για τον ίδιο τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος αυτή τη στιγμή ξεχέζει ολόκληρη την πόλη της Φιλαδέλφεια:

Και δηλώνει εκνευρισμένος από το Twitter:

Και χτες κατάφερε να κοπεί από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα των ΗΠΑ, τα οποία έκριναν ότι παραπληροφορεί live στον αέρα:

Η καμπάνια του δεν δέχεται, φυσικά, ότι οι εκλογές έχουν λήξει, αν και άλλες πηγές αναφέρουν ότι οι συνεργάτες του τσακώνονται μεταξύ τους για το ποιος θα του πει ότι η προεδρία έληξε άδοξα:

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι ο Μπάιντεν μπορεί να κερδίσει τις εκλογές και στη Νεβάδα και στη Τζόρτζια, όπου οι καταμετρήσεις πάνε απελπιστικά αργά. Ήδη, στελέχη των Ρεπουμπλικάνων παίρνουν αποστάσεις από τους ισχυρισμούς του Τραμπ περί κλοπής, όπως ο γερουσιαστής Τούμι της Πενσιλβάνια:

Ακόμη πιο σημαντική, ακριβώς επειδή δεν λέει τίποτε συγκεκριμένο, είναι η στάση του ισχυρού άνδρα των Ρεπουμπλικάνων Μιτς ΜακΚόνελ (δυστυχώς όχι Μπιουκάναν):

Best of internet