Quantcast
THE STREAM

3 βδομάδες cocooning για όλα τα παιδάκια ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ελπίζουμε να σας αρέσει το σπίτι σας, γιατί θα το φάτε στη μάπα για άλλες τρεις βδομάδες


THE NEWSROOM · 5 Νοεμβρίου 2020

Καλό θα είναι να επανεξετάσετε τα σχέδια σας μέχρι το τέλος του μήνα, αν κάτι τέτοιο είχατε. Μετά από ένα session «Αντιπρόεδρος Εδεσσαϊκού», όπου η κυβέρνηση το πρωί διαβεβαίωνε ότι δεν θα γίνει lockdown και το μεσημέρι διέρρεε ότι θα γίνει, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βγήκε και τα είπε αγκαζέ με τον Σωτήρη Τσιόδρα.

Όπως ήδη γνωρίζετε, κατά πάσα πιθανότητα, ο πρωθυπουργός αποκάλεσε κάμποσες φορές τον Τσιόδρα «Σωτήρη» (λογικά είναι συμφάνταροι) και επίσης ανακοίνωσε ότι θα πρέπει να μπούμε πάλι μέσα μέχρι τις 30 Νοεμβρίου. Η διαδικασία θα περιλαμβάνει το γνωστό SMS και γενικά θα μοιάζει πολύ με τη φάση της άνοιξης.

Οι μέχρι στιγμές γνωστές διαφορές είναι ότι νηπιαγωγεία και δημοτικά θα παραμείνουν ανοιχτά και φυσικά ότι η μάσκα θα είναι υποχρεωτική παντού. Όπως είπε:

«Επιλέγω να πάρω δραστικά μέτρα νωρίτερα παρά αργότερα. Πολλές ευρωπαϊκές χώρες αναγκάστηκαν να πάρουν τέτοια μέτρα όταν η επιδημία είχε ήδη ξεφύγει. Εγώ δεν θα θέσω σε κίνδυνο τη ζωή των συμπολιτών μας” είπε ο πρωθυπουργός κατά την εισήγησή του.

Τα επιστημονικά δεδομένα δεν πρέπει να είναι αντικείμενο αντιπαράθεσης. Τις τελικές αποφάσεις τις παίρνει η κυβέρνηση και εγώ προσωπικά αλλά τα επιστημονικά δεδομένα είναι αδιαπραγμάτευτα. Έχουμε πάρει την απόφαση από το πρωί του Σαββάτου στις 6 να ξαναμπούμε σε οριζόντιο καθεστώς αναστολής δραστηριοτήτων μέχρι τις 30 Νοεμβρίου.»

Σε μία άλλη εξαιρετικά συζητήσιμη στιγμή, ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε (περίπου) ότι αν τα πάμε καλά κι αυτή τη φορά, θα μπορούμε να βγούμε να προαυλιστούμε στις γιορτές των Χριστουγέννων (και να δουλέψει και η αγορά). Ανακοινώθηκαν επίσης κάποια έκτακτα μέτρα οικονομικής στήριξης:

– Για τους εργαζόμενους που είναι σε αναστολή για τον μήνα Νοέμβριο – Ενίσχυση 800 ευρώ αντί για 534, πέραν του δώρου Χριστουγέννων

Επεκτείνονται δύο μήνες όλα τα επιδόματα ανεργίας που έληγαν μέχρι τον Δεκέμβριο

Ενίσχυση 400 ευρώ σε όλους τους μη επιδοτούμενους μακροχρόνιους ανέργους που είναι περί των 130.000 σε όλη τη χώρα.

Θα μπορούσε να βγάλει απευθείας τον παρακάτω φόρο τιμής και να μην κουράζεται:

 

 

Best of internet