Quantcast
THE STREAM

Με 14ήμερο lockdown ανεξαρτητοποιούνται προσωρινά Θεσσαλονίκη και Σέρρες

Τα νέα μέτρα ήρθαν για τη συμπρωτεύουσα νωρίτερα από το νέο μετρό


THE NEWSROOM · 2 Νοεμβρίου 2020

Μία γερή δόση déjà vu πρέπει να βιώνουν αυτή τη στιγμή οι Θεσσαλονικείς. Μία βδομάδα μετά τη γιορτή του πολιούχου της πόλης, Αγίου Δημητρίου, η συμπρωτεύουσα θα μπει ξανά σε lockdown. Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, από τη φασούλα δε θα λείπει ούτε το αγαπημένο μας πλέον SMS στο 13033.

Το ίδιο καθεστώς ισχύει και στις Σέρρες, όπου οι επιδόσεις του ιού κρίθηκαν επίσης εξαιρετικά υψηλές. Η διαφορά του τωρινού lockdown είναι ότι τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά. Χώροι όπως τα καταστήματα του λιανικού εμπορίου, αλλά κα οι εκκλησίες, θα παραμείνουν κλειστοί.

Η διάρκεια του lockdown θα είναι 14 ημέρες. Όπως είπε ο κ. Πέτσας:

«Οι περιπτώσεις της Θεσσαλονίκης, των Σερρών, ακόμη και της Μαγνησίας, ας γίνουν παράδειγμα για όλους μας. Ιδίως για τις περιοχές που δεν είναι στο «κόκκινο». Ας τηρούμε όλοι τα μέτρα για να αποφύγουμε τα χειρότερα.»

Δείτε το βίντεο:

Η σχετική ιντερνετική ημερίδα έχει ήδη ξεκινήσει:

Στη δε Θεσσαλονίκη, απαγορεύονται επίσης οι μη αναγκαίες εσωτερικές και διεθνείς πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Μακεδονία – δεν έχει ξεκαθαριστεί αν οι μετακινήσεις των ινφλουένσερς θα θεωρηθούν ουσιώδεις μετακινήσεις.

Best of internet