Quantcast
THE STREAM

ΕΛΑΣ: «Δε χτυπήθηκε με γκλοπ 5χρονο στο Γαλάτσι, μόνο δακρυγόνα έφαγε»

Η Ελληνική Αστυνομία ξεκαθάρισε τι συνέβη στο χτεσινό περιστατικό σε καφετέρια του Γαλατσίου


THE NEWSROOM · 2 Νοεμβρίου 2020

Άλλη μία 150% ΕΛΑΣ στιγμή είχαμε τη χαρά να βιώσουμε σήμερα το πρωί, αγαπητές φίλες και φίλοι. Η Ελληνική Αστυνομία κλήθηκε να απαντήσει στις φήμες ότι αστυνομικοί χτύπησαν ένα 5χρονο στο Γαλάτσι. Με απόλυτη ψυχραιμία, η ΕΛΑΣ εξήγησε ότι το 5χρονο δεν χτυπήθηκε από γκλοπ, απλά εισέπνευσε δακρυγόνα που έπεσαν εκεί δίπλα.

Το στόρι έχει ως εξής: Χτες Κυριακή 1/11, η ΕΛΑΣ απαγόρευσε δύο συγκεντρώσεις στο Νέο Ηράκλειο. Μία πορεία ακροδεξιών (μέλη του κόμματος του Κασιδιάρη, στα πλαίσια των 7 χρόνων από την εκτέλεση δύο Χρυσαυγιτών στην ίδια περιοχή) και μία αντισυγκέντρωση αντιεξουσιαστών.

Σύμφωνα με αναφορές στα ΜΜΕ, το μοτίβο εξελίχθηκε με γνώριμο τρόπο: η επιτήρηση των αντιεξουσιαστών κατέληξε σε περικύκλωσή τους στην περιοχή του Γαλατσίου, κάτι που με τη σειρά του κατέληξε σε ξύλο, δακρυγόνα και προσαγωγές:


Η διαφορά εδώ είναι ότι το show διεξήχθη μεταξύ άλλων έξω και μέσα σε μία καφετέρια. Η επίθεση των αστυνομικών, η οποία σύμφωνα με την ΕΛΑΣ ήταν αυστηρά η «απαραίτητη βία», καταγράφηκε σε βίντεο:

Στα social media υπήρξαν πολλές αναφορές ότι τα ΜΑΤ χτύπησαν αναίτια, στο σωρό διαδηλωτές (υπήρξαν 4 τραυματισμοί και 14 προσαγωγές) και πολίτες. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε ότι οι αστυνομικοί χτύπησαν με τα γκλοπ ένα 5χρονο παιδάκι, προφανώς για να μάθει από προσχολική ηλικία την αναγκαία πειθαρχία.

Η ΕΛΑΣ όμως δε μασάει από αυτά. Όπως ανέφερε η Αστυνομία, το παιδάκι δεν υπέφερε από χτύπημα γκλοπ, αλλά από δακρυγόνο. Αυτό προκύπτει από επικοινωνία της γιαγιάς του με τις αρχές, η οποία ανέφερε ότι ο λαιμός του παιδιού έχει ερεθιστεί από τα χημικά.

Τελικά, η γιαγιά του επικοινώνησε με παιδίατρο και πήρε τις απαραίτητες οδηγίες. Κι όχι μόνο: Ακυρώθηκε έτσι άλλη μία ψευδής είδηση που έχει σκοπό να διαβάλλει την ΕΛΑΣ. Οι αστυνομικοί δεν χτύπησαν κανένα παιδάκι, απλά έφαγε ξώφαλτσα δακρυγόνα σε μία καφετέρια κάπου στο Γαλάτσι.

Τώρα η γιαγιά ας πρόσεχε λίγο που πήγε βόλτα τα εγγόνια της βόλτα 6 χιλιόμετρα μακριά από τα Εξάρχεια:

Best of internet