Quantcast
THE STREAM

Ότι φύτεψαν φούντες στις ζαρντινιέρες του Μπακογιάννη δηλώνουν μύστες ακτιβιστές

Λίγο πιο πλούσιος από βοτανικής άποψης έγινε ο Μεγάλος Περίπατος του δημάρχου


THE NEWSROOM · 22 Οκτωβρίου 2020

Σημαντικά πλουσιότερη είναι από χτες η βιοποικιλότητα του κέντρου της Αθήνας. Μία ομάδα ακτιβιστών ονόματι «Κόμβος Ακτιβιστών για μια Φιλελεύθερη Κοινωνία» αποφάσισε να προσθέσει στις ζαρντινιέρες/κονσέρβες τόνου του Κώστα Μπακογιάννη ένα από τα πιο χιλιοτραγουδισμένα φυτά του πλανήτη μας: Την κάνναβη.

Πιο συγκεκριμένα, οι ακτιβιστές ισχυρίζονται ότι έβαλαν τους σπόρους και το επιμελές πότισμα που ρίχνουν οι δημοτικές αρχές έκανε όλα τα υπόλοιπα. Με τόση αγάπη και φροντίδα, τα φυτά μπόρεσαν να μεγαλώσουν αρκετά ώστε να μπορεί κανείς να τα καμαρώσει στις σχετικές φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο blog τους:

Και πάνω απ’ όλα, αυτή την ήδη legendary φωτογραφία:

Όπως τόνισαν στη σχετική ανακοίνωσή τους, πρόκειται για μία ενέργεια υπέρ του δικαιώματος στην ελεύθερη κάνναβη:

«Μέσα στο πλαίσιο αυτό μια ομάδα ακτιβιστών θέλοντας να υπερασπιστεί την ιδέα ενός μεγάλου περιπάτου που θα επεκταθεί σε όλο το ιστορικό κέντρο, τοποθέτησε σπόρους κάνναβης στις ζαρντινιέρες καθ’ όλο το μήκος της Πανεπιστημίου ώστε να συμβάλει στον άμεσο καλλωπισμό τους.

Επιπλέον με αυτή μας της κίνηση υπερασπιστήκαμε την ελεύθερη βούληση του ανθρώπου και το δικαίωμα στην ελεύθερη καλλιέργεια της κάνναβηςείτε για ψυχαγωγικούς είτε και για ιατρικούς λόγους, όπως είδαμε να συμβαίνει πρόσφατα στον Καναδά.

Ευελπιστούμε ότι με αυτή μας την κίνηση, θα ακολουθήσουν και άλλες ανάλογες δράσεις τόσο στο υπόλοιπο της Αττικής όσο και ανά την Ελλάδα.»

Δεν παρέλειψαν να ευχαριστήσουν και τον Δήμο για την πολύτιμη βοήθεια που παρείχε:

«Τέλος θα θέλαμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους υπαλλήλους της υπηρεσίας πρασίνου καθώς και στον Αντιδήμαρχο Ευγένιο Κολλάτο, όπου αγκάλιασαν την πρωτοβουλία μας και κάθε βράδυ πότιζαν τις καναβουριές

Βέβαια, να πούμε εδώ ότι ο κ. Μπακογιάννης έχει δηλώσει ότι στο παρελθόν έχει καπνίσει ένα τσιγάρο τύπου μπάφος:

 

Best of internet