Quantcast
THE STREAM

ΕΣΡ: 730 χιλιάρικα καμπάνες στα κανάλια που διαφήμιζαν την αντιcorona αλοιφή του Βελόπουλου

Σκληρά τιμώρησε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης τα κανάλια που τόλμησαν να βελοπουλήσουν τη μαγική κηραλοιφή


THE NEWSROOM · 22 Οκτωβρίου 2020

Η αλήθεια δεν έρχεται τζάμπα. Για την ακρίβεια, η αλήθεια μπορεί να κοστίσει έναν σκασμό λεφτά, αν κρίνουμε από τα πρόστιμα που μοίρασε το ΕΣΡ σε 25 περιφερειακά κανάλια, επειδή τόλμησαν να διαφημίσουν το φάρμακο κατά του κορωνοϊού που χάρισε στην ανθρωπότητα ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

Μιλάμε φυσικά για την περίφημη θεραπευτική κηραλοιφή «Βυζαντινόν», η οποία πετσοκόβει τον ιό με δηλητήριο οχιάς, μέδουσας και ρίγανη:

Να πούμε εδώ ότι το εν λόγω δώρο του κ. Βελόπουλου στην ανθρωπότητα έχει λανσαριστεί από τις αρχές Μαρτίου. Αντί να υιοθετήσει την θεραπευτική κηραλοιφή του εθνικού μας ευεργέτη, το κράτος προτιμά να διώκει τα κανάλια που τόλμησαν να διαφημίσουν το προϊόν του.

Τα πρόστιμα που έπεσαν ανήκουν σε δύο ταρίφες: Οι σταθμοί Κόσμος TV Δωδεκανήσων, Αιγαίο TV Δωδεκανήσων, Super B Αχαϊας, Σητεία TV Λασιθίου, Notos TV Ηρακλείου, Ένα TV Φθιώτιδας, TV 10 Τρικάλων, Βήμα TV Ιωαννίνων, Θράκη ΝΕΤ Έβρου, TV Ροδόπη, Δίκτυο TV Σερρών, Κρήτη TV 1 Χανίων, Άλφα Τηλεόραση Δράμας, Δίκτυο 1 Καστοριάς, Alert Αττικής, TRT Μαγνησίας, PLP TV Ηλείας και Ίριδα TV Δωδεκανήσου θα φάνε από 30 χιλιάρικα.

Κάποιοι άλλοι θα αρπάξουν ένα ελαφρώς μικρότερο πρόστιμο: Οι σταθμοί Alert, Epsilon, Extra, Kontra, ΑΕ Channel, Βεργίνα και Best TV θα φάνε πληρώσουν πρόστιμο 25.000 ευρώ. Επίσης, το Σύρος TV 1 Κυκλάδων εισέπραξε 15 χιλιάρικα πρόστιμο για παράβαση των διατάξεων περί «απαγόρευσης της άνευ αδείας αναμετάδοσης του προγράμματος άλλου παρόχου περιεχομένου», επειδή η εν λόγω εκπομπή έπαιξε μέσω της Web TV του Alert.

Συνολικά, οι καμπάνες φτάνουν τα 730 χιλιάδες ευρώ. Όπως αναφέρει η απόφαση του ΕΣΡ:

«[Πρόκειται για] παραβίαση -εκ προθέσεως- την συνταγματικώς επιβαλλόμενης απαγόρευσης μετάδοσης μηνυμάτων που θα μπορούσαν να παραπλανήσουν το κοινό ως προς τις προστατευτικές ιδιότητες προϊόντων και να θέσουν σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή και υγεία.

[Η ενέργεια έγινε] με προφανή στόχο να παραπλανήσει την ελέγχουσα αρχή και να καταστήσει πρακτικώς ανέφικτη την άσκηση των συνταγματικώς επιβαλλόμενων αρμοδιοτήτων της επί του περιεχομένου του προβαλλόμενου προγράμματος.»

 Μη νομίζετε πάντως ότι ο Βελόπουλος θα το αφήσει να πέσει κάτω έτσι αμαχητί. Έχει ήδη καταγγείλει τον « βρόμικο» [sic] πόλεμο που δέχεται από το ΕΣΡ. Ήταν μάλιστα τόσο εξοργισμένος που δεν παρέθεσε καν ολόκληρη την εξήγησή του, καθώς δήλωσε ότι το ΕΣΡ κυνηγάει την Ελληνική Λύση γιατί «λέμε ότι οι Σκοπιανοί που καίνε σημαίες είναι φίδια και γενίτσαροι στην νοοτροπία κλπ»:

Ό,τι αξίζει κοστίζει κι είναι δύσκολο, κυρίες και κύριοι.

Best of internet