Quantcast
THE STREAM

Εκτός Ίντερνετ το «Χαλβάη 5-0» του Σεφερλή γιατί ο σκηνοθέτης δηλώνει απλήρωτος

Ο σκηνοθέτης πίσω από το μεγάλο Σεφερλικό blockbuster έκανε ασφαλιστικά μέτρα κατά της ηλεκτρονικής προβολής της ταινίας


THE NEWSROOM · 21 Οκτωβρίου 2020

Μια τεράστια ήττα έφαγαν οι απανταχού οπαδοί του Μάρκου Σεφερλή και του πρόσφατου πονήματός του, «Χαλβάη 5-0» (το οποίο ως γνωστόν σάρωσε στις αίθουσες). Μετά το μεγάλο σουξέ στα σινεμά, η Χαλβάη ετοιμαζόταν να κατακτήσει το Ίντερνετ: Είχε ανέβει στον κατάλογο μίας ψηφιακής πλατφόρμας, ώστε να μπορεί να τη δει όποιος πληρώσει το αντίστοιχο ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Η υπόθεση όμως φαίνεται ότι έχει κολλήσει εκεί που δυστυχώς κολλάνε τα πράγματα στον άψυχο, υλιστικό κόσμο που ζούμε: Στα λεφτά. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Newsit.gr, η ταινία κατέβηκε από το ίντερνετ μετά από ασφαλιστικά μέτρα που έκανε ο σκηνοθέτης της, Μάνος Καμπίτης. Ο σκηνοθέτης υποστηρίζει ότι δεν έχει πληρωθεί και ότι δεν έχει υπογράψει σύμβαση με την εταιρεία που έκανε την παραγωγή.

Όσο αυτά τα μικροπράγματα εκκρεμούν, πήρε την απόφαση να το πάει δικαστικά. Έτσι, έκανε ασφαλιστικά μέτρα για να σώσει την πνευματική του ιδιοκτησία και η ταινία κατέβηκε από το Ίντερνετ. Κοινώς, this is why we can’t have nice things.

Τα πράγματα, σύμφωνα με τον δικηγόρο του Μάρκου Σεφερλή, Κωνσταντίνο Σαρρή, είναι διαφορετικά:

«Ασφαλιστικά μέτρα που να γνωρίζω εγώ έγιναν τον Φεβρουάριου του 20 και το αίτημα απορρίφθηκε από το δικαστήριο και η προβολή της ταινίας συνεχίστηκε κανονικά. Ο κύριος Καμπίτης δεν δεχόταν να υπογράψει τη σύμβαση και προσπάθησε να μπλοκάρει την προβολή της ταινίας.

Ο κύριος Σεφερλής θα στραφεί κατά του κύριου Καμπίτη για τη δυσφήμιση που υφίσταται αυτή τη στιγμή ότι δήθεν δεν έχει πληρώσει.»

Δείτε το βίντεο:

Ελπίζουμε κάποια στιγμή να σεφερλυθεί το ζήτημα, δεν είναι πράγματα αυτά.

 

Best of internet