Quantcast
THE STREAM

Εντωμεταξύ, ο τραγουδιστής των System of a Down λέει «Ευχαριστώ» στην Εύα Καΐλή

Μία από τις πιο απροσδόκητες συνέπειες της φετινής σύρραξης στο Ναγκόρνο – Καραμπάχ


THE NEWSROOM · 21 Οκτωβρίου 2020

Ένα αληθινά αλλόκοτο (νοητό) παρεάκι μας χάρισε χτες το βράδυ το Ίντερνετ. Ο τραγουδιστής και συνθέτης των System of a Down, Σερτζ Τανκιάν, ευχαρίστησε την ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή για το αίτημα που κατέθεσε στην Ευρωβουλή. Πιο συγκεκριμένα, η Εύα Καϊλή ζήτησε να αφαιρεθούν οι βίζες των Αζέρων διπλωματών στην ΕΕ, στα πλαίσια κυρώσεων κατά του Αζερμπαϊτζάν για την εμπλοκή του στη σύρραξη Αρμενίας – Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο – Καραμπάχ.

Επίσης, ζήτησε να σταματήσουν οι διευκολύνσεις για βίζα στους πολίτες του Αζερμπαϊτζάν, να εκτιμηθούν οι επιπτώσεις της επίθεσης του Αζερμπαϊτζάν στην ΕΕ και να δοθεί έμπρακτη στήριξη στην Αρμενία (καταρχάς με την άρση της απαίτησης για βίζα). Όπως είπε η Εύα Καϊλή:

«Ο Αλίεφ, διεξάγει έναν ανίερο πόλεμο εναντίον των Αρμενίων στο Ναγκόρνο – Καραμπάχ καταπατώντας τη συμφωνία κατάπαυσης πυρός του 1994, και αψηφώντας τις εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας για διάλογο.

Η ΕΕ πρέπει να δείξει με αποφασιστικό τρόπο ότι τέτοιες κατάφωρες πολεμικές επιθέσεις στη γειτονιά μας, δεν μπορεί να γίνονται ανεκτές χωρίς έμπρακτες συνέπειες.»

Αν δεν είχατε την παραμικρή ιδέα για την πασίγνωστη μέταλ μπάντα, τότε θα πρέπει να σας πληροφορήσουμε ότι οι System of a Down είναι Αρμένιοι. Η καταγωγή τους και η δύσκολη ιστορία των Αρμένιων βγαίνει ενίοτε με ξεκάθαρο τρόπο στη μουσική τους, όπως σε αυτό το κομμάτι που αναφέρεται στη γενοκτονία των Αρμενίων:

Ο ίδιος ο Τανκιάν δείχνει φοβερά προβληματισμένος και ανήσυχος για την κατάσταση, αν κρίνουμε από το timeline του τις τελευταίες εβδομάδες. Η δε Εύα Καϊλή έχει ανακηρυχτεί στο παρελθόν καλύτερη (καϊλήτερη, αν το θέλετε) ευρωβουλευτής της Ευρώπης, οπότε μπορεί να ανταπεξέλθει σε πολλαπλά καθήκοντα.

Κάπως έτσι, φτάνουμε στο σημείο όπου ο τραγουδιστής των System of a Down ευχαριστεί την ευρωβουλευτή του ΚΙΝΑΛ για την κίνησή της:

Thank you MEP Kaili. What is the Europeans Union waiting for ? Turkish drilling ships accompanied by its military try to…

Gepostet von Serj Tankian am Dienstag, 20. Oktober 2020

Μία σειρά από Έλληνες πολιτικούς έχουν κάνει δηλώσεις υπέρ της Αρμενίας τις τελευταίες βδομάδες. Ακόμη κι αν μέχρι τον Αύγουστο δεν ήξεραν που βρίσκεται η Αρμενία στο χάρτη, η στήριξη της Τουρκίας στο Αζερμπαϊτζάν είναι αρκετός λόγος για α γίνουν αρμενιομύστες σε μία βδομάδα.

Σε καμία περίπτωση δεν εννοούμε ως τέτοια τη Ραχήλ Μακρή, η οποία πολύ ψύχραιμα πρότεινε να διαλυθεί τελείως η Τουρκία και να τη μοιράσουμε fifty fifty με τους Αρμένιους.

Best of internet