Quantcast
THE STREAM

Θεία Κοινωνία με ΜΙΑ λαβίδα εν μέσω lockdown στην Κοζάνη προτείνει ο Μητροπολίτης της

Ούτε κορωνοϊούς, ούτε έκτακτα μέτρα ούτε τίποτα δε φοβάται ο Μητροπολίτης Κοζάνης Παύλος


THE NEWSROOM · 19 Οκτωβρίου 2020

Νοσταλγία για τον γλυκό Μάρτιο του 2020 κατάφερε να μας προκαλέσει ο Μητροπολίτης Σερβιών και Κοζάνης Παύλος. Μιλάμε για την περίοδο που όλα αυτά με την πανδημία και τα lockdown ήταν φρέσκα και πρωτόγνωρα, διότι η αλήθεια είναι ότι πλέον έχουν καταντήσει ελαφρώς μπανάλ.

Πιο συγκεκριμένα, το πρωί της Κυριακής 18/10 ο Μητροπολίτης κάλεσε τους πιστούς να κοινωνήσουν όλη με την ίδια λαβίδα. Είναι φυσικά πιθανόν να ξέρει ότι δεν αντέχουν άλλο, κι άρα να μη θέλει να τους ραγίσει την καρδιά:

Η αλήθεια είναι ότι στην Κοζάνη υπάρχουν κάποιες επιπλοκές, όπως πχ ότι πρόκειται για μία πόλη που βρίσκεται σε καθεστώς αυξημένου κινδύνου και lockdown από την Παρασκευή. Τα δεκάδες κρούσματα, τα έκτακτα μέτρα και το lockdown δεν πτόησαν φυσικά τους πιστούς, καθώς σε μία λειτουργία στο ναό του Αγίου Νικολάου παραβρέθηκαν 80 άτομα, με το όριο να είναι τα 9:

Έτσι, ο Μητροπολίτης πήρε την πάσα για να πει τα εξής:

«Το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Ελβετία, είναι χώρες με ίδιο πληθυσμό με εμάς. Εκεί, είναι χιλιάδες οι νεκροί. Εκατοντάδες οι προσβεβλημένοι από την πανδημία. Κι εδώ, ακόμη, με τη χάρη του Θεού, γιατί κάποιοι άνθρωποι υψώνουν χείρας ικέτιδας… Γιατί επιμένουν σε εκκλησία έστω και με κλειστές πόρτες, έρχεται και δέεται στο Θεό, να σκεπάζει τη χώρα μας…»

Να ‘ρθείτε τώρα, να φέρετε τα παιδάκια σας κι εσείς κάποιοι, να κοινωνήσουν και να κοινωνήσετε. Από την ίδια λαβίδα. Γιατί το πιστεύετε ότι εκεί είναι το σώμα και το αίμα του Κυρίου!.. Όποιοι αμφισβητούν το σώμα και αίμα του Κυρίου, το βλασφημούν! Όποιοι και όποιες αμφιβάλλουν ότι είναι σώμα και αίμα Χριστού, να μην έρχονται, να μην πλησιάζουν.»

Δείτε το βίντεο:

Είπαμε, κάποιοι θέλουν να ζήσουν λα βίδα λόκα.

Best of internet