Quantcast
THE STREAM

Σε Οικογενειακές Ιστορίες με Θάνο Πλεύρη vs Κώστα Πλεύρη το γύρισε η δίκη της Χρυσής Αυγής

Ακροδεξιό crossover episode με τη γνωστή εκπομπή προκάλεσαν οι παρεμβάσεις των δύο ανδρών της γνωστής οικογενείας


THE NEWSROOM · 12 Οκτωβρίου 2020

Μέχρι κι ένα καλό ενδοοικογενειακό ξεκατίνιασμα κατάφερε να μας προσφέρει λίγο πριν το φινάλε η δίκη της Χρυσής Αυγής. Οι δύο συγγενείς μονομάχοι μάλιστα είναι οι δύο πιο επιφανείς Πλεύρηδες της χώρας: Από τη μία ο πατέρας και OG του νεοφασιστικού χώρου (12), Κωνσταντίνος Πλεύρης, από την άλλη ο μετανοημένος ακροδεξιός, Θάνος Πλεύρης.

Το beef ξεκίνησε μετά το αίτημα εξαίρεσης που υπέβαλε η πλευρά του Γιάννη Λαγού, ο οποίος κάλεσε τον Κ. Πλεύρη να το αναπτύξει, διότι ο συγγραφέας του βιβλίου «Εβραίοι: Όλη η αλήθεια» είναι νομικός. Φτάνοντας στο δικαστήριο, ο κ. Πλεύρης ανακοίνωσε ότι η φάση του θυμίζει Γαλλική Επανάσταση και γκιλοτίνες και τόνισε ότι φοβάται πως θα του συμβεί κάτι κακό.

«Ερχόμενος ένιωσα σαν να είμαι σε δικαστήριο της Γαλλικής Επανάστασης και ανησυχώ και για την ακεραιότητά μου. Ξεκινώ λέγοντας ότι η Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου ορίζει ότι ο κατηγορούμενος τεκμαίρεται αθώος μέχρι να καταδικαστεί.»

Η συνέχεια ήταν όσο έπρεπε πολύχρωμη. Αφού βέβαια ανέπτυξε το βασικό του επιχείρημα, δηλαδή ότι το δικαστήριο έχει διαβληθεί έξωθεν:

«Υπάρχουν υπόνοιες επηρεασμού του δικαστηρίου από όλα τα κόμματα και τα ΜΜΕ ακόμη και από την πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Όλες οι εφημερίδες σας επαινούν. Γράφανε ότι είστε η καλή και αδέκαστη δικαστής, αυτό δεν το αμφισβητούμε, αλλά υπάρχουν άλλοι δικαστές ανίκανοι. Οι εφημερίδες γράφουν σε σε ποια κελιά θα πάνε. Προεξόφλησαν ότι δεν θα έχουν αναστολή.

Πρόκειται για παραβίαση της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και του νόμου, κλπ. Δεν είδατε τις παρανομίες; Δεν κάνατε μια δήλωση. Το δικαστήριο είναι ποινικό όχι πολιτικό. Δεν δικάζεται ούτε ο φασισμός ούτε ο ναζισμός, δεν είναι ποινικές πράξεις.»

Στη συνέχεια, ανέφερε κάτι για λεσβίες (το οποίο:

«Το Δικαστήριο σας δεν είναι όπως με τις λεσβίες που καταδικάσατε, (η πρόεδρος μειδίασε σε αυτό σημείο) είναι αμιγώς ποινικό, δεν είναι πολιτικό, δε δικάζεται ούτε η Δημοκρατία ούτε ο ναζισμός. Κακώς η ΠτΔ, που είναι και δικαστής επευφήμησε την απόφαση.»

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι «λεσβίες» αναφέρονται σε μία καταδίκη του Πλεύρη senior για ομοφοβική εξύβριση μίας ΛΟΑΤ ακτιβίστριας – είμαστε σίγουροι ότι σοκάρεστε που έχει πρωταγωνιστήσει σε κάτι τέτοιο. Σε κάποιο σημείο, ο κ. Πλεύρης κατέθεσε και μία προφητεία του, διότι διευκρίνισε ότι αυτά για τα οποία μίλησε τοποθετούνται χρονικά μετά την απόφαση του δικαστηρίου:

Όπως και να’ χει, το αίτημα εξαίρεσης προκάλεσε την οργή του υιού Πλεύρη, οπότε και αποφάσισε να την εκφράσει στο Twitter. Όπως είπε, το αίτημα εξαίρεσης γίνεται προσχηματικά και «εκθέτει όποιον την υποβάλει», κοινώς, τον μπαμπάκα του.

Ο ίδιος ο Θάνος Πλεύρης έχει βέβαια το δικό του παρελθόν στον ακροδεξιό και νεοφασιστικό χώρο. Όπως τότε που κατέβαινε σε διαδηλώσεις που ήταν η Χρυσή Αυγή, αλλά δεν ήταν της Χρυσής Αυγής, όπως λέει ο ίδιος:

Είναι κρίμα πάντως να μιλάει έτσι για τον πατέρα του, ο οποίος έχει κάνει τα πάντα για να ενώσει αυτό τον χώρο (ακόμη κι αν οι πρωταγωνιστές του συνήθως αποκαλούν πράκτορα ο ένας τον άλλο). Για την ακρίβεια, ο Πλεύρης συνεργαζόταν εκλογικά με τη Χρυσή Αυγή το 1999 και με τον Μάκη Βορίδη το 2000 (πιο μετά πήγε στον ΛΑΟΣ, από τον οποίο ως γνωστόν έχουν περάσει ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Κυριάκος Βελόπουλος, ο Βορίδης και ο γιόκας του), αποδεικνύοντας ότι καλή θέληση να υπάρχει και όλα γίνονται.

Αυτό ακριβώς το οικογενειακό δράμα σχολιάζει και το Ίντερνετ, as we speak:

Gepostet von Spuros Augerinopoulos am Montag, 12. Oktober 2020

Ελπίζουμε ότι ο καυγάς δε θα κρατήσει πολύ κι ότι στο τέλος θα επαναπλευρίσουν ο ένας τον άλλο.

Best of internet