Quantcast
THE STREAM

«Αξιοπρεπής η Μάγδα Φύσσα παρότι ζει στο Πέραμα» απεφάνθη ρεπόρτερ του ΣΚΑΪ

Συγχαρητήρια επειδή είναι κόσμια από φτωχομπινέδικη περιοχή δέχτηκε η μητέρα του Παύλου Φύσσα από τον ΣΚΑΪ


THE NEWSROOM · 8 Οκτωβρίου 2020

Εύσημα α λα Μαρία Αντουανέτα της Βαλκανικής χερσονήσου έδωσε η δημοσιογράφος Ιωάννα Μάνδρου στη Μάγδα Φύσσα. Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, «Σήμερα», η δικαστική ρεπόρτερ του καναλιού (αρθρογραφεί επίσης στην Καθημερινή) θέλησε να συγχαρεί την μητέρα του Παύλου Φύσσα: Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο, η κ. Φύσσα ήταν φοβερά αξιοπρεπής τα τελευταία 5 χρόνια, παρότι ζει στο Πέραμα.

Αν καταλαβαίνουμε καλά αγαπητές φίλες και φίλοι, η αξιοπρέπεια είναι σαν τη μπανάνα ας πούμε: Δεν ευδοκιμεί το ίδιο καλά σε όλα τα γεωγραφικά πλάτη. Στο Πέραμα που είναι φτωχομπινέδες δυσκολεύονται να προμηθευτούν αξιοπρέπεια, ενώ πληροφορίες μας αναφέρουν ότι πολλοί άνθρωποι φορούν την αξιοπρέπεια των αδερφών τους γιατί δεν περισσεύει για όλους.

Με δυο λόγια, οι φτωχοί δεν μπορούν να αγοράσουν νορμάλ κοινωνικές συμπεριφορές και άρα είναι κάτι σαν τρωγλοδύτες, οπότε από αυτά «τα κοινωνικά στρώματα δεν περιμένεις και τέτοιες συμπεριφορές», όπως ήταν η διατύπωση της δημοσιογράφου. Όπως τόνισε, «οι άνθρωποι φοβούνται και εκφράζουν με διαφορετικό τρόπο την αντίστασή τους» – μάλλον μουγκρίζουν ή κάτι τέτοιο.

Αυτή ήταν η αποτίμηση της δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ, με την οποία φάνηκε να συμφωνεί κι ο παρουσιαστής της εκπομπής Δημήτρης Οικονόμου:

«Δεν είναι μία γυναίκα διανοούμενη που στέκεται μπροστά για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Είναι μία γυναίκα που ζει στο Πέραμα. Είναι μία γυναίκα η οποία έχει έναν άνδρα ναυτεργάτη, που δούλευε όποτε είχε δουλειά, μια στη χάση και μια στη φέξη.

Δηλαδή σε κοινωνικά στρώματα που δεν περιμένεις και τέτοιες συμπεριφορές, δηλαδή οι άνθρωποι και φοβούνται και εκφράζουν με διαφορετικό τρόπο την αντίστασή τους. Είδατε και πόσο κόσμια είναι και πόσο περιποιημένη είναι. Την είδατε καμία μέρα στη δίκη αχτένιστη;»

Παρ’ όλα αυτά, η μητέρα του Παύλου Φύσσα δεν ήταν μόνο κόσμια, αλλά και καλοχτενισμένη. Σε κάθε δικάσιμο, σύμφωνα με την κ. Μάνδρου:

Ένα άλλο σημαντικό μάθημα ανθρωπογεωγραφίας είχε γίνει από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος είχε συνδέσει την περιοχή του Περιστερίου με το επάγγελμα του ψυκτικού. Δεν γνωρίζουμε αν παίζει κάτι στα γονίδια των ανθρώπων της περιοχής, αλλά όπως φαίνεται η μοίρα τους είναι πολύ συχνά να γίνουν ψυκτικοί.

Η ίδια η Ιωάννα Μάνδρου κατάγεται από την αριστοκρατική Βλαχοκερασιά Αρκαδίας και τον Ιανουάριο βραβεύτηκε για την προσφορά της από το Ίδρυμα Μπότση, το οποίο δυστυχώς δεν συνδέεται με την Τζένη Μπότση, η οποία θα μπορούσε να πει κάτι για τη χωριάτισσα. Η απονομή των βραβείων του Ιδρύματος Μπότση θα γινόταν στο Σαρόγλειο Μέγαρο, Λέσχη Αξιωματικών, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Αφού τη συμπάθησε τόσο την κ. Φύσσα, θα μπορούσε να της στέλνει μία μεγάλη κονσέρβα με αξιοπρέπεια για δώρο κάθε Χριστούγεννα

Best of internet