Quantcast
THE STREAM

«Θα το βουλώσεις ποτέ;»: Το debate Τραμπ – Μπάιντεν ήταν καλύτερο από τα beef των Ελλήνων trappers

Ένα μήνα και κάτι πριν τις εκλογές του Νοεμβρίου, το debate των δύο προέδρων ήταν τόσο χαοτικό όσο το 2020


THE NEWSROOM · 30 Σεπτεμβρίου 2020

Το 2020 είναι μία τελείως τρελή χρονιά, οπότε όποιος περίμενε ότι το προεδρικό debate στις ΗΠΑ θα είναι κανονικό, μάλλον πρέπει να τσεκάρει λίγο αν βρίσκεται στον σωστό πλανήτη. Οι δύο μονομάχοι δεν θα μπορούσαν να είναι πιο ταιριαστοί: Από τη μία είναι ο αγαπημένος μας Ντόναλντ Τραμπ, από την άλλη είναι ο πρώην αντιπρόεδρος του Ομπάμα, Τζο Μπάιντεν, για τον οποίο ακόμη και οι υποστηρικτές του φοβούνται ότι πιθανώς να πάσχει από γεροντική άνοια.

Για να μην χάνουμε χρόνο, ας ξεκινήσουμε με το ότι ο Μπάιντεν ρώτησε (ας πούμε) τον αντίπαλό του αν παίζει να σκάσει πια κάποια στιγμή:

Σε κάποια άλλη στιγμή, ο Τραμπ του γύρισε ότι «δεν έχει τίποτα έξυπνο πάνω του»:

Σε μία πιο light (δεν εννοούμε τον τράπερ, αν και θα μπορούσαμε, ούτε εμείς δεν ξέρουμε πια) στιχομυθία, ο Μπάιντεν δήλωσε για τον αντίπαλό του ότι «όλος ο κόσμος ξέρει ότι είναι ψεύτης»:

«Όλος ο κόσμος ξέρει πως όσα είπε ο Αμερικανός πρόεδρος ως εδώ είναι απλούστατα όλα ψέματα. Αλλά δεν ήρθα εδώ για να σας δείξω τα ψέματά του. Το ξέρει όλος ο κόσμος ότι είναι ψεύτης.»

Ενώ τον κάλεσε και να παραδεχτεί (!) κι ότι είναι ο χειρότερος πρόεδρος που είχε ποτέ η Αμερική:

«Είσαι ο χειρότερος πρόεδρος που είχε ποτέ η Αμερική, έλα τώρα.»

Το debate κατάφερε να κρατήσει το επίπεδο στο «όχι μάνες», όμως ο Τραμπ ασχολήθηκε με τον γιό του Μπάιντεν, ο οποίος είναι ανακατεμένος με μία Ουκρανική εταιρεία φυσικού αερίου (και ένα σκάνδαλο που σχετίζεται με τον ρόλο του σε αυτή):

Για να μη μείνει πίσω, ο Μπάιντεν δήλωσε ότι ο Τραμπ είναι το κουτάβι του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν. Το θέμα στο οποίο αναφέρεται είναι οι πληροφορίες των υπηρεσιών ασφαλείας των ΗΠΑ ότι η κυβέρνηση Ρωσίας πριμοδοτεί τους Ταλιμπάν για να σκοτώνουν Αμερικανούς στρατιώτες στο Αφγανιστάν:

«Είναι το κανίς του Πούτιν. Αρνείται να πει το παραμικρό για τα πριμ που δίνονταν προκειμένου να σκοτώνονται αμερικανοί στρατιώτες.»

Μέσα σε όλα αυτά, ο Τραμπ απάντησε στις αποκαλύψεις ότι δεν πληρώνει φόρους με την λιτή δήλωση «είμαι επιχειρηματίας και δεν θέλω να πληρώνω φόρους»:

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εξυπνάδες είχαν ξεκινήσει από πριν το debate. Ο Τραμπ είχε δηλώσει ότι ο αντίπαλός του θα φοράει ακουστικό και θα πάρει φάρμακα για το debate, με τον Μπάιντεν να απαντά με αυτό το tweet:

Πέρα από τις εξυπνάδες όμως, είχε και ζουμί η συζήτηση. Σε μία χρονιά που οι ΗΠΑ σημαδεύτηκαν από τις ταραχές για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, ο Τραμπ αρνήθηκε να καταδικάσει τους οπαδούς της λευκής ανωτερότητας:

Αν πιστεύατε ότι το 2020 ήταν δύσκολη χρονιά για τις ΗΠΑ, τότε μάλλον το 2021 θα σας εκπλήξει.

 

Best of internet