Quantcast
THE STREAM

Περιφερειάρχης δίνει 5000 ευρώ του ΕΣΠΑ για φουλάρια επειδή έχει μεγάλη συλλογή και ξέρει

Οι επικριτές της Ρόδης Κράτσα – Τσαγκαροπούλου είναι άσχετοι από δημόσιες σχέσεις, σύμφωνα με την ίδια


THE NEWSROOM · 29 Σεπτεμβρίου 2020

Μία υπόθεση που θα τραβούσε το ενδιαφέρον της ίδιας της Μαρίας Αντουανέτας εξελίσσεται αυτές τις μέρες στο Ιόνιο. Όλα ξεκίνησαν από την δημοσιοποίηση μίας απόφασης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στη Διαύγεια, όπου μαθαίνουμε ότι η Περιφέρεια αποφάσισε να ψωνίσει εκλεκτά αναμνηστικά για τους καλεσμένους της. Πιο συγκεκριμένα, αποφάσισε να πάρει 102 μεταξωτά φουλάρια από το Σουφλί.

Τα φουλάρια αυτά προορίζονται για δώρα στους πιο εκλεκτούς επισκέπτες της Περιφέρειας: πρέσβεις και άλλους αντίστοιχους. Όπως αναφέρει η απόφαση που υπογράφει η Περιφερειάρχης και επί χρόνια ευρωβουλευτής, Ρόδη ΚράτσαΤσαγκαροπούλου (ανήκει στη ΝΔ), πρόκειται για «Ανάθεση με αντικείμενο τον σχεδιασμό και την προμήθεια μεταξωτών φουλαριών για τις ανάγκες δημοσίων σχέσεων και φιλοξενίας της Περιφερειάρχη»:

Το συνολικό ύψος της ανάθεσης δεν είναι ούτε 5 χιλιάρικα – για την ακρίβεια, η λυπητερή έφτασε τα 4.984,80 ευρώ. Φυσικά, οι γνωστοί κακιασμένοι δεν πτοήθηκαν καθόλου και άρχισαν αμέσως τη μίρλα στα social media. Τελικά, η περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου τους έκανε τη χάρη και τους εξήγησε πως έχουν τα πράγματα.

Μιλώντας λοιπόν για τη ιδέα της, η κ. Κράτσα – Τσαγκαροπούλου καταρχάς τόνισε ότι προέκυψε επειδή έχει η ίδια μεγάλη συλλογή από φουλάρια, την οποία απέκτησε όταν ήταν αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στη συνέχεια, τόνισε ότι θα μπορούσε να πάρει και γραβάτες, αλλά σε αυτές δεν κρύβεται το σήμα του ΕΣΠΑ. Τρίτον, τόνισε ότι η Περιφέρεια δεν έδωσε καθόλου λεφτά για τα εν λόγω φουλάρια, γιατί αυτά πάρθηκαν από το ΕΣΠΑ και άρα όλα καλά.

«Τα χρήματα τα πήραμε από το ΕΣΠΑ. Εμείς σαν Περιφέρεια δεν έχουμε ξοδέψει ούτε ένα ευρώ για δημόσιες σχέσεις… Δεν πήραμε γραβάτες επειδή η λέξη του ΕΣΠΑ θα κάλυπτε το μεγαλύτερο μέρος τους και δεν θα ήταν ωραίες. Στα φουλάρια αυτό δεν συμβαίνει.»

Τέταρτον, δήλωσε ότι έτσι στηρίζεται και η μεταξοπαραγωγός περιοχή του Σουφλίου, η μόνη στην Ελλάδα. Πέμπτον, τόνισε ότι έχει ήδη δεχτεί πρέσβειρες και δεν είχε τι να τους δώσει. Έτσι, δε θα ξεχάσουν ποτέ το Ιόνιο και τα νησιά του:

«Αισθάνομαι ήδη ότι αν στις τέσσερις Πρέσβειρες που δέχτηκα ήδη στο γραφείο μου στην Κέρκυρα, αν προσέφερα ένα φουλάρι με σχήματα και χρώματα που θυμίζουν τα Ιόνια νησιά και γράφει Ιόνια νησιά, νομίζω ότι για πάντα μένουν δίπλα τους τα Ιόνια νησιά.»

Επίσης, η Περιφερειάρχης τόνισε ότι ένας βασικός λόγος που τους την πέφτουν είναι ο σεξισμός, διότι είχε την τόλμη να αποφασίσει φουλάρια. Κλείνοντας, κατακεραύνωσε τους επικριτές της λέγοντας ότι είναι άσχετοι από δημόσιες σχέσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα αυτά ειπώθηκαν στα πλαίσια της συνέντευξης τύπου που παραχωρήθηκε στην περιφερειακή ενότητα Ζακύνθου σχετικά με τον Μεσογειακό Κυκλώνα «Ιανό», ο οποίος προκάλεσε σημαντικές καταστροφές στο Ιόνιο.

Δείτε το βίντεο:

Πάντως ότι έχει μεγάλη συλλογή, έχει, ψέματα δε λέει:

Έχει φουλάρει σε φουλάρι.

Best of internet