Quantcast
THE STREAM

Τα ΕΛΤΑ παθαίνουν 80s greek taverna, κυκλοφορούν γραμματόσημα με μουσακά και αρνάκι

Η επιλογή των Ελληνικών Ταχυδρομείων στο θέμα «Παραδοσιακή γαστρονομία της Μεσογείου» είναι όσο παραδοσιακή πάει


THE NEWSROOM · 29 Σεπτεμβρίου 2020

Ακόμη κι αν έχουν κυκλοφορήσει εδώ και δύο μήνες, ποτέ δεν είναι πολύ αργά για να εκτιμήσουμε το νέο σετάκι από γραμματόσημα που εξέδωσαν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία. Τα γραμματόσημα, τα οποία κυκλοφόρησαν στις 20 Ιουλίου και ανήκουν στην Ειδική Σειράς EUROMED, είναι ένας (μάλλον) ανεπίσημος φόρος τιμής στην 80s ελληνική ταβέρνα, αυτή που δίδαξε στην ανθρωπότητα το tzatziki, τον mousaka και το greek souvlaki.

Αυτό προκύπτει διότι η φετινή ειδική έκδοση EUROMED έχει ως θέμα την «Παραδοσιακή γαστρονομία της Μεσογείου». Αυτό δεν είναι περίεργο, δεδομένου ότι πρόκειται για γραμματόσημα που εκδίδονται κάθε χρόνο από τις χώρες της Μεσογείου, (Ευρωμεσογειακή Ταχυδρομική Ένωση – Euromed Postal Community– EuroMed/PUMed»), όμως σε αυτό το πολύ συμβατικό concept η ελληνική πλευρά βρήκε τρόπο να ξεχωρίσει.

Τα ίδια τα πιάτα που διάλεξαν τα ΕΛΤΑ είναι επίσης συμβατικά: Το μενού έχει χορτόπιτα, χταπόδι, αρνάκι και μουσακά. Αυτό που ξεχωρίζει όμως είναι το περιεχόμενο και η παρουσίαση, η οποία είναι όσο βαθιά 80s πάει: Σαν να μπήκε κανείς σε χρονοκάψουλα και να βγήκε στα ελληνικά νησιά της εποχής του πρώτου Σκοπελίτη και του πρώτου ΠΑΣΟΚ.

Αυτό δε που κέρδισε την προσοχή μας πάνω απ’ όλα είναι ο άψογα σπατουλαρισμένος μουσακάς στο γραμματόσημο, ο οποίος παίζει να χρειάστηκε τοπογράφο για να βγει τόσο επίπεδος. Δείτε τα:

Μπορείτε μάλιστα να τα ψηφίσετε κιόλας εδώ, ώστε να προσκυνήσει όλος ο κόσμος το μεγαλείο του ελληνικού μουσακά. Ελπίζουμε να καταλαβαίνουν στα ΕΛΤΑ ότι η σειρά σηκώνει κι ένα γραμματόσημο με θέμα το πιτόγυρο.

 

Best of internet