Quantcast
THE STREAM

Με καμπάνα για συνωστισμό σε ζευγάρι ατόμων ξεκίνησε η 2η σεζόν της Μάχης της Πλατείας

Η πρεμιέρα του νέου κύκλου του επιτυχημένου σίριαλ του Μαΐου έγινε στην πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι


THE NEWSROOM · 23 Σεπτεμβρίου 2020

Ξεκίνησε από χτες η δεύτερη σεζόν της επιτυχημένης παραγωγής της Ελληνικής Αστυνομίας, «Η Μάχη των Πλατειών». Η σειρά με την οποία βγάλαμε τον περασμένο Μάιο φαίνεται πως ήταν υπερβολικά καλή για να μην συνεχιστεί, και το πρώτο επεισόδιο της μπορεί να μην είχε ξύλο, αλλά διαδραματίστηκε σε μία (σχετικά) νέα τοποθεσία: Την πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι.

Χτες λοιπόν, οι αστυνομικοί βρέθηκαν στην πλατεία για να εφαρμόσουν τα νέα περιοριστικά μέτρα, τα οποία ορίζουν ότι δεν μπορούν να μαζεύονται μαζί περισσότερα από 9 άτομα. Αν η συνάθροιση έχει μεγαλύτερο μέγεθος, τότε πέφτουν πρόστιμα 150 ευρώ. Όπως προκύπτει από τα βίντεο, υπάρχει σοβαρή διαφωνία για το αν οι άνδρες της ΕΛΑΣ βρήκαν όντως κάποια παράβαση, όμως για καλό και για κακό μοίρασαν μερικά πρόστιμα για να μην πάει χαμένη η βραδιά.

Έτσι, ένας πολίτης κατήγγειλε ότι έφαγε πρόστιμο για υπεράριθμη συνάθροιση παρότι είχε βγει μαζί με έναν (1) φίλο του:

Ενώ ένας άλλος δήλωσε ότι έφαγε πρόστιμο επειδή βγήκε βόλτα με το σκυλί του:

Πέρα από το νέο πλατειακό τηλεοπτικό show, το οποίο ευτυχώς μέχρι στιγμής δεν έχει ξυλοδαρμούς και δικαστήρια, υπάρχουν κι άλλες εξελιξούλες. Μία τέτοια είναι η δήλωση της προέδρου της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά, Ματίνας Παγώνη, η οποία μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε ότι τα πράγματα στον Ευαγγελισμό και σε άλλα νοσοκομεία είναι οριακά:

«Έχουν ξεκινήσει να εκκενώνονται ΜΕΘ που δεν ήταν Covid-19 για να μετατραπούν και αυτές σε Covid-19.

Αυτή τη στιγμή ο Ευαγγελισμός έχει φρακάρει. Δεν μπορεί να πάρει άλλους ασθενείς, είναι γεμάτος και με κρούσματα Covid-19.

«Εφημερεύαμε προχθές. Τα περιστατικά που μπήκαν Covid-19, τα μισά διασωληνώθηκαν. Αυτό σημαίνει ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά.»

Χτες, οι γιατροί στο Γενικό Κρατικό Νίκαια ανακοίνωσαν ότι το νοσοκομείο δεν μπορεί να πάρει άλλα κρούσματα κορωνοϊού. Στελέχη του νοσοκομείου μάλιστα κατέθεσαν την παραίτηση τους, η οποία όμως δεν έγινε δεκτή, σύμφωνα με τον υφυπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη. Ο κ. Κοντοζαμάνης δήλωσε επίσης ότι το πρόβλημα με τις ΜΕΘ είναι υπό έλεγχο, όμως η συνολική εικόνα δεν σε εμπνέει να ποντάρεις και το σπίτι σου.

Δεν πάνε όλα κατά διαόλου πάντως. Για παράδειγμα, σήμερα το πρωί ο Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης φόρεσε μάσκα της μπασκετικής ομάδας του Παγκρατίου στη Βουλή:

Ειδικά τώρα που παίζει να έχουμε πάλι lockdown και τέτοια, support your local team.

Best of internet