Quantcast
THE STREAM

Αναπ. υπουργός Κουμουτσάκος: «Κοινώνησα αυθόρμητα και οι παπάδες μου έστησαν παγίδα»

Απίστευτα πράγματα τα όσα συνέβησαν με την χωρίς προφυλάξεις μετάληψη του υφυπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής


THE NEWSROOM · 21 Σεπτεμβρίου 2020

Πρωταγωνιστής σε μία ιστορία ίντριγκας και συνωμοσίας βγαλμένη από το Game of Thrones έγινε ο  βουλευτής της ΝΔ και αναπληρωτής Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος. Πριν λίγες ημέρες, κυκλοφόρησε στο Ίντερνετ (από το γνωστό αθεϊστικό journal romfea.gr) μία φωτογραφία όπου ο αναπληρωτής υπουργός κοινωνεί στον ναό της Αγίας Σοφίας Νέου Ψυχικού, χωρίς μάλιστα να παίρνει απολύτως καμία προφύλαξη.

Την ίδια στιγμή που τα κρούσματα εκτοξεύονται και ακόμη και το ίδιο το Άγιο Όρος αντιμετωπίζει προβλήματα, ο κ. Κουμουτσάκος φάνηκε να αγνοεί like a boss αυτά που υποτίθεται πως η ίδια η κυβέρνηση του θεωρεί αναγκαία μέτρα. Το αποτέλεσμα ήταν να εισπράξει μία καλή μπηχτή από πλευράς Νίκου Χαρδαλιά.

Όπως είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας:

«Όλοι χριστιανοί είμαστε, απλά κάποιοι έχουμε επιλέξει να μην κάνουμε επίδειξη της πίστης μας.

Όλα τα μέλη της κυβέρνησης πρέπει να δείχνουμε το καλό παράδειγμα και να τηρούμε χωρίς εκπτώσεις τους κανόνες που ζητούμε από τους πολίτες να τηρήσουν.»

Άλλη μία μπηχτή πέταξε και ο ο καθηγητής του LSE, Ηλίας Μόσιαλος:

«Κατανοώ τις ατομικές επιθυμίες που μπορεί να υπάρχουν, αλλά εδώ μιλάμε για ένα σημαντικό πρόβλημα δημόσιας υγείας, οπότε εδώ αυτό που πρέπει να υπερισχύει στις δημόσιες συμπεριφορές μας δεν είναι η ατομική μας επιθυμία, αλλά είναι το γενικό καλό.»

Τελικά ο κ. Κουμουτσάκος μας είπε ότι λυπάται, μέσω Twitter:

Σύμφωνα με άλλα μέσα, η συγκεκριμένη φωτογραφία τσίτωσε αρκετά και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Φυσικά, δεν έχουμε ιδέα αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε κάτι άλλο πέρα από το να μας γνωστοποιήσει μέσω proxy την οργή του, αλλά σε κάθε περίπτωση, υποτίθεται ότι εκνευρίστηκε. Αυτό που δεν ξέραμε όμως, είναι το τι φοβερή παγίδα στήθηκε σε βάρος του κ. Κουμουτσάκου, ο οποίος μας ενημέρωσε επίσης μέσω proxy: Πιο, συγκεκριμένα, τα είπε στον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαχρήστο, στη στήλη του «Στίγμα» της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ».

Έτσι, μέσω της φιλόξενης αυτής στήλης, ο υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου μας αποκάλυψε ότι όλο το σκηνικό ήταν μία απόπειρα παγίδευσής του από εκκλησιαστικούς κύκλους. Όπως αναφέρει το άρθρο:

«Σε εμένα είπε πάντως ότι ”τον παγίδευσαν αυτοί που τράβηξαν τη φωτογραφία, διότι ήθελαν να δώσουν μια απάντηση στον καθηγητή Δερμιτζάκη, ο οποίος είχε επισημάνει τους κινδύνους διάχυσης του κορονοϊού μέσω της θείας μετάληψης”. Και μου πρόσθεσε ότι ”δεν είχε -και δεν θα μπορούσε να είχε- την πρόθεση να έρθει σε σύγκρουση με την κυβέρνηση, αλλά ήταν κάτι τυχαίο, κάτι που προέκυψε εκείνη τη στιγμή”.»

Όπως σημείωσε παρακάτω, αυτό που έφταιγε είναι ότι είχε τα γενέθλιά του, και όταν έχει γενέθλια εκκλησιάζεται. Όταν κάποιος από τους παπάδες του έβαλε μπροστά του τη θεία κοινωνία, ο κ. Κουμουτσάκος κοινώνησε, αυθόρμητα:

«Συγκεκριμένα, όπως μου ανέφερε, ”εκείνη την ημέρα είχα τα γενέθλιά μου. Όπως κάθε χρόνο, πλην των άλλων, εκκλησιάζομαι. Στη μισή και πλέον ώρα που βρισκόμουν στην εκκλησία φορούσα κανονικά τη μάσκα μου. Όταν άρχισε η θεία κοινωνία από τρεις ιερείς, εμφανίστηκε ένας εξ αυτών μπροστά μου. Μου έτεινε το δισκοπότηρο, και αυθόρμητα κοινώνησα. Δεν γνώριζα καν ότι υπήρχε κάποιος που με φωτογράφιζε, και μάλιστα ότι θα κοινοποιούσε αυτήν τη φωτογραφία μέσω του romfea.gr στον υπόλοιπο Τύπο. Λυπάμαι για το τι θόρυβος προκλήθηκε, αλλά επαναλαμβάνω ήταν εντελώς τυχαίο όλο αυτό από μέρους μου”.»

Κατάφερε μάλιστα όχι μόνο να προσθέσει ότι δεν του είπε κάτι ο Κ. Μητσοτάκης, αλλά και να γυρίσει κι αυτός μία μπηχτή στον Ν. Χαρδαλιά:

«Μάλιστα ο κ. Κουμουτσάκος εμφανίζεται να ζητάει εξηγήσεις από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας που τον αποδοκίμασε: ”Τον άκουσα, τον καταλαβαίνω, αλλά θέλω να ρωτήσω: Είναι στα μέτρα της κυβέρνησης η απαγόρευση της Θείας Κοινωνίας; Δεν είναι. Και η δήλωση του Νίκου τι λέει στην πραγματικότητα με το όλοι είμαστε χριστιανοί; Ότι είμαστε χριστιανοί, αλλά δεν πρέπει να το επιδεικνύουμε, να φωτογραφιζόμαστε. Συμφωνώ, αν αυτό είναι το θέμα”.»

Θα μπορούσαν να μονομαχήσουν με μία λαβίδα Θείας Κοινωνίας ο καθένας πάντως, αντί να ανταλλάσσουν μπηχτές:

Best of internet