Quantcast
THE STREAM

Εντωμεταξύ, από Κυριακή ο Ντόναλντ Τραμπ απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ

Μία ούτως ή άλλως πολύ αλλόκοτη χρονιά απέκτησε ένα ακόμη αλλόκοτο γεγονός


THE NEWSROOM · 18 Σεπτεμβρίου 2020

Κορυφώνεται το battle μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του TikTok, αγαπητές φίλες και φίλοι. Σε μία από τις πιο weird στιγμές της χρονιάς (μια χρονιά που είχε ήδη πολλές τέτοιες, αν μη τι άλλο), οι ΗΠΑ θα απαγορεύσουν το TikTok με ειδικό διάταγμα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορίου της χώρας, το εν λόγω διάταγμα εκδίδεται σήμερα Παρασκευή 18/9 και από την Κυριακή 20/9 θα απαγορεύει το κατέβασμά της από τους πολίτες. Το ίδιο θα ισχύει για την επίσης κινεζική εφαρμογή μηνυμάτων WeChat. Υπενθυμίζουμε ότι όλο αυτό δεν έχει να κάνει με κάποιο μίσος του Τραμπ για το TikTok και τους κυρίαρχα νεαρούς χρήστες του, αλλά με την κόντρα ΗΠΑ – Κίνας, η οποία έχει επεκταθεί μέχρι στα social media που είναι γεμάτα με αστεία βιντεάκια.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ:

«[Οι εν λόγω κινήσεις] προστατεύουν τους χρήστες στις ΗΠΑ αποκλείοντας την πρόσβαση σε αυτές τις εφαρμογές και μειώνοντας σημαντικά τη λειτουργικότητά τους.»

Προς το παρόν, η ByteDance, ιδιοκτήτρια εταιρία του Tik Tok, προσπαθεί να καταλήξει σε συμφωνία με την Oracle Corp και άλλες εταιρίες και να καθησυχάσει έτσι τους φόβους που εκφράζουν οι ΗΠΑ για τα ζητήματα ασφαλείας που θεωρούν ότι προκύπτουν από το TikTok. Αν επιτευχθεί μία συμφωνία που να φαντάζει ικανοποιητική στον Τραμπ, το διάταγμα μπορεί να ανακληθεί ως την Κυριακή. Ακόμη κι αν αυτό δε γίνει, οι εταιρείες θα έχουν χρόνο πρακτικά μέχρι τις 12 Νοεμβρίου για να βγάλουν άκρη.

Όπως είπε ο υπουργός Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος στο Fox Business Network:

«Το βασικό Tik Tok θα παραμείνει άθικτο έως τις 12 Νοεμβρίου.»

Το αν ο Ντόναλντ Τραμπ υπολογίζει ότι οι οπαδοί του TikTok στην Αμερική είναι τόσο μικροί που δεν ψηφίζουν στις εκλογές του Νοεμβρίου, κανείς δεν το γνωρίζει.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Best of internet