Quantcast
THE STREAM

Για 5 διαφορετικές παραβάσεις κανονισμών στέλνει τον ΣΚΑΪ στο ΕΣΡ το Big Brother

Το καλλιτεχνικό αριστούργημα του ΣΚΑΪ στέλνει τον όμιλο σε ακρόαση για τις δηλώσεις υπέρ του βιασμούbi


THE NEWSROOM · 16 Σεπτεμβρίου 2020

Σε έναν ολόκληρο μπουφέ από πιθανές παραβιάσεις είναι καλεσμένος προσεχώς ο ΣΚΑΪ. Η αφορμή είναι φυσικά η πλούσια υπέρ του βιασμού επιχειρηματολογία που ακούστηκε στο live streaming του Big Brother στις 5 Σεπτεμβρίου από έναν παίχτη, με αποτέλεσμα να γίνει χαμός στα social media και γενικά.

Έτσι, ο ΣΚΑΪ καλείται από το ΕΣΡ (το οποίο πήρε τον χρόνο του για να το σκεφτεί) σε ακρόαση την ερχόμενη Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου στις 11 το πρωί στην έδρα του Συμβουλίου, όπου θα πρέπει να δώσει διευκρινίσεις για την ατόφια δόση ποιότητας που μετέδωσε. Αν μη τι άλλο, η συζήτηση θα είναι πλούσια, καθώς ο ΣΚΑΪ θα πρέπει να εξηγηθεί για 5 (πέντε) παραβιάσεις: «προβολή μέσω ιστοτόπου οπτικοακουστικού περιεχομένου με υποβαθμισμένη ποιοτική στάθμη», «μη τήρηση κανόνων ευπρέπειας στη συμπεριφορά», «προβολή και εξύμνηση εγκλημάτων», «προσβολή ανθρώπινης αξίας» και «διακρίσεις στη βάση φύλου».

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του, το ΕΣΡ είχε πάρει πάνω από 200 καταγγελίες για το εν λόγω θέμα:

«Στο Συμβούλιο έχει περιέλθει πλήθος καταγγελιών (πλέον των διακοσίων) για διάπραξη (διοικητικού) αδικήματος κατά τη διάρκεια εκπομπής τηλεοπτικού σταθμού μέσω του διαδικτυακού του ιστοτόπου.   Κάποιοι από τους καταγγέλοντες διαμαρτύρονται και διερωτώνται «γιατί σιωπα το ΕΣΡ», η δε απάντηση σ’ αυτό είναι απλή: Διότι το ΕΣΡ έχει νομική υποχρέωση να σιωπά!

Και τούτο επειδή, ως κρατική αρχή που κρίνει (και αποφασίζει) επί καταγγελιών (υποχρεούται να) ομιλεί – μετά από τήρηση νόμιμων διαδικασιών – μόνο με τις αποφάσεις του και όχι προκαταβολικώς, εμφανιζόμενο στην συνέχεια (και) ως αντικειμενικός κριτής θεμάτων για τα οποία έχει ήδη εκφρασθεί. Για το συγκεκριμένο πάντως ζήτημα σχηματίσθηκε ήδη φάκελος και ορίσθηκε εισηγητής.»

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετοί χορηγοί αποσύρθηκαν τις αμέσως επόμενες ημέρες από την εκπομπή. Η εκπομπή κατά τα άλλα συνεχίζεται, καθώς μετά την αποπομπή του παίχτη (ο οποίος μπήκε κατά τύχη εκεί μέσα χωρίς να τον δει κανένας), μπορεί να προσφέρει ποιότητα χωρίς διακοπές.

 

Best of internet