Quantcast
THE STREAM

Κουβά στην πρεμιέρα της εφαρμογής του νόμου για τις διαδηλώσεις πήγε η ΕΛΑΣ

Η πρώτη διαδήλωση που θα έπρεπε να υπακούσει σε συγκεκριμένα περιοριστικά μέτρα δεν ψήθηκε να το κάνει


THE NEWSROOM · 11 Σεπτεμβρίου 2020

Αρκετή δουλίτσα φαίνεται πως χρειάζεται η εφαρμογή του διαβόητου νόμου για τις διαδηλώσεις, ένα δωράκι που μας χαρίστηκε από το υπουργείο ΠροΠο του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Δύο μήνες μετά ήρθε να εφαρμοστεί κιόλας το νέο νομοσχέδιο, το οποίο ψηφίστηκε πριν από δύο μήνες συνοδευόμενο από ένα γερό μπερντάχι ξύλο έτσι για το καλό, όμως η πρώτη δοκιμή δεν πήγε και πολύ καλά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγες μέρες νωρίτερα η ΕΛΑΣ είχε κάνει και πρόβα: Πιο συγκεκριμένα, είχε γίνει ένα simulation διαδήλωσης εργατικού σωματείου με 400 μέλη, το οποίο μάλιστα αγανάκτησε με τον περιορισμό του σε δύο λωρίδες. Τελικά, διαδηλωτές και αστυνομία, αντάλλαξαν κατηγορίες σαν ψύχραιμοι ενήλικοι άνθρωποι και η άσκηση έλαβε τέλος – είναι γνωστό ότι ο διάλογος είναι το δυνατό σημείο της ΕΛΑΣ, η οποία αγαπά κυρίως να κάνει ματ με επιχειρήματα.

Petros Karadjias / AP

Οι τυχεροί που θα συμμετείχαν στο πείραμα ήταν τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος που καλούσε σε συγκέντρωση μπροστά από τα Προπύλαια την Πέμπτη στις 18:00. Ο νέος νόμος υπαγορεύει ότι η ΕΛΑΣ πρέπει να δημοσιεύει στο Ίντερνετ τους “κανόνες” της διαδήλωσης, οπότε είχαμε εξαρχής την δυνατότητα να ξέρουμε το μέγεθος του κουβά.

Τα περιοριστικά μέτρα που υπέγραψε ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών ανέφεραν τα εξής:

«Οι συναθροιζόμενοι στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών κατά την πορεία τους προς το Μέγαρο Μαξίμου θα καταλάβουν δύο λωρίδες κυκλοφορίας της οδού Πανεπιστημίου, ακολούθως αριστερά επί της οδού Πεσμαζόγλου – αριστερά επί της οδού Σταδίου όπου θα καταλάβουν δύο λωρίδες κυκλοφορίας – αριστερά επί της οδού Β. Γεωργίου Α’ – Λ. Β. Σοφίας όπου θα καταλάβουν δύο λωρίδες κυκλοφορίας».

Δεν ξέρουμε τι ακριβώς έγινε και αν οι άνθρωποι του θεάματος έχουν προβλήματα ανάγνωσης και ακοής, ή αν οι κώνοι θα που θα χώριζαν τον δρόμο σε λωρίδες λιτοτάκτησαν από το καθήκον τους. Σε κάθε περίπτωση, δεν ενδιαφέρθηκαν ιδιαίτερα για τον περιορισμό σε δύο λωρίδες και απλά έπιασαν όλον τον δρόμο για να είναι άνετοι.

Οι αναξιόπιστοι κώνοι

Δείτε το βίντεο:

Ίσως θα έπρεπε ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών να βγει και να φωνάζει ΣΕ ΜΙΑ ΛΩΡΙΔΑ κατ’ αυτόν τον τρόπο:

Best of internet