Quantcast
THE STREAM

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι φυσικά και τρίτη φορά υποψήφιος για Νόμπελ Ειρήνης

Αυτή τη φορά δυστυχώς δεν έχει μαζί του τον καλύτερό του φίλο, Κιμ Γιονγκ Ουν


THE NEWSROOM · 9 Σεπτεμβρίου 2020

Μία τρίτη (και φαρμακερή) ευκαιρία να διεκδικήσει το Νόμπελ Ειρήνης θα έχει ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. Υπενθυμίζουμε ότι μία από τις δύο προηγούμενες φορές, ο Ντόναλντ ήταν συνυποψήφιος μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Κιμ Γιονγκ Ουν. Τελικά δεν το πήρε κανένας, αλλά και μόνο που υπήρξε αυτή η τριπλέτα, τα βραβεία του 2018 άξιζαν και με το παραπάνω τον κόπο.

Ο Τραμπ έφαγε πακέτο και την επόμενη χρονιά, οπότε εμείς από τη μεριά μας πιστεύαμε ότι αυτή η μαγική προοπτική έχει τελειώσει. Ευτυχώς, ένας ακροδεξιός Νορβηγός βουλευτής δεν το πιστεύει, οπότε πρότεινε τον πρόεδρο της καρδιάς μας για το Νόμπελ Ειρήνης. Το μεγάλο φετινό επίτευγμα του Τραμπ, σύμφωνα με τον Κρίστιαν Τίμπρινγκ – Γκιέντε, είναι η συμφωνία του Ισραήλ με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Όπως δήλωσε στο Fox News ο Γκιέντε:

«Εξαιτίας αυτού, θεωρώ ότι έχει κάνει περισσότερα για την επίτευξη της ειρήνης ανάμεσα στα κράτη από τους περισσότερους άλλους υποψήφιους του Νόμπελ Ειρήνης.»

Ενώ όπως τόνισε στην επιστολή του προς την επιτροπή των Νόμπελ Ειρήνης:

«Καθώς αναμένεται ότι κι άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής θα ακολουθήσουν τα βήματα των ΗΑΕ, αυτή η συμφωνία θα μπορούσε να είναι αυτό που θα φέρει τα πάνω κάτω και θα μετατρέψει τη Μέση Ανατολή σε μια περιοχή συνεργασίας και ευημερίας.»

Ο βουλευτής υποστήριξε επίσης ότι ο Τραμπ έχει αποσύρει και στρατιωτικές δυνάμεις από την Μέση Ανατολή:

«Ο Τραμπ έσπασε το 39 ετών σερί Αμερικανών Προέδρων που είτε ξεκινούσαν έναν πόλεμο ή ενέπλεκαν τις ΗΠΑ σε κάποια ένοπλη συμπλοκή.»

NOMINASJON AV PRESIDENT TRUMP TIL NOBELS FREDSPRISJeg har i dag nominert USAs President Donald Trump til Nobels…

Gepostet von Christian Tybring-Gjedde am Mittwoch, 9. September 2020

Ο ακροδεξιός πολιτευτής, ο οποίος έχει εκλεγεί για τέταρτη φορά στο νορβηγικό κοινοβούλιο και είναι επικεφαλής της νορβηγικής αντιπροσωπείας στην κοινοβουλευτική επιτροπή του ΝΑΤΟ, είναι σίγουρα φαν του Ντόναλντ Τραμπ. Για την ακρίβεια, τον πρότεινε και πέρσι για το ίδιο βραβείο.

Μήπως να βάλουμε πάλι λίγο Κιμ στη λίστα, έτσι για τη φάση;

 

Best of internet