Quantcast
THE STREAM

Βόλος: Με κουδούνα σαλαγάνε οι μαγαζάτορες τους πελάτες για να φύγουν από τα μπαρ

Ακόμα κι αν οι πελάτες δεν είναι πρόβατα, οι επιχειρηματίες φέτος είναι λίγο βοσκοί


THE NEWSROOM · 4 Σεπτεμβρίου 2020

Η αλήθεια είναι ότι η εικόνα των μπαρ που διώχνουν τους πελάτες τους στις 12 το βράδυ σε πολλά μέρη της χώρας  είναι ίσως η πιο σουρεαλιστική της περιόδου που διανύουμε. Από όλα τα αλλόκοτα πράγματα που συμβαίνουν το 2020, το ότι μέσα στο ελληνικό κατακαλόκαιρο θα ήταν δύσκολη πίστα να πιει κανείς το ποτάκι του είναι το πιο αλλόκοτο.

Η ίδια η διαδικασία του διωξίματος απαιτεί αρκετή εφευρετικότητα επίσης, καθώς πρέπει να γίνει γρήγορα και με τάξη (γιατί οι παραβάτες εισπράττουν 10 χιλιάρικα πρόστιμο), αλλά χωρίς να δυσαρεστηθούν οι πικραμένοι φέτος πελάτες. Στον Βόλο πάντως βρήκαν την κατάλληλη μέθοδο, η οποία συνδυάζει την κλασική τακτική του last call με την παράδοση του βοσκού που σαλαγάει τα πρόβατα: 5 λεπτά πριν τις 12, ένας από τους καταστηματάρχες της οδού Κουμουνδούρου βγαίνει χτυπώντας μία κουδούνα στο δρόμο.

Με αυτή την πολύ διακριτική τακτική, υπενθυμίζει στον λαό που πίνει ότι τα μαγαζιά ετοιμάζονται να κλείσουν. Για να μην μπερδευτεί κανείς, συμπληρώνει φωνάζοντας το εξής (ενώ παράλληλα τα μαγαζιά ανάβουν τα φώτα τους):

«Covid, covid

κι αύριο μέρα είναι»

Δείτε το βίντεο του taxydromos.gr:

Δεν κάνει τώρα πρεμιέρα στα media η κουδούνα, φυσικά:

Best of internet