Quantcast
THE STREAM

To FB group «Κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο» είναι μία αντιεμβολιαστική σχολική γιορτή

Κάποιοι γονείς δεν φαίνεται να ψήνονται με τίποτα με την ιδέα της μάσκας και αυτό βγαίνει και στα social media


THE NEWSROOM · 24 Αυγούστου 2020

Πολύ διάσημη πολύ γρήγορα κατάφερε να γίνει μία ολόφρεσκη ομάδα του Facebook ονόματι «ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΜΕ ΜΑΣΚΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ». Όπως καταλαβαίνετε, πρόκειται για μία ιδιαίτερα ψύχραιμη προσέγγιση στο ζήτημα της επανόδου των μαθητών στα σχολεία που αποφάσισε η κυβέρνηση.

Η αλήθεια είναι ότι η απόφαση της κυβέρνησης να ξανανοίξουν κανονικά τα σχολεία στις 7 Σεπτεμβρίου με πλήρη σύνθεση ήταν έτσι κι αλλιώς αρκετά συζητήσιμη ώστε να υπάρχουν ήδη σενάρια αναβολής της πιθανής ημερομηνίας ανοίγματος, με τους εκπαιδευτικούς και τους λοιμωξιολόγους να είναι εξαιρετικά σκεπτικοί για τη λογική αυτής της κίνησης. Η τελική ανακοίνωση, σύμφωνα με την ίδια τη Νίκη Κεραμέως, θα γίνει σήμερα το μεσημέρι στις 4.

Από την άλλη, τα περίπου 12500 μέλη της ομάδας έχουν τις δικές του έντονες απόψεις. Κάποιοι γονείς που συμμετέχουν στο γκρουπ δεν θέλουν να στείλουν καθόλου τα παιδιά τους στο σχολείο, όμως αρκετοί είναι αποφασισμένοι ότι τα τέκνα τους θα πάνε στο σχολείο χωρίς μάσκα.

Οι δε τοποθετήσεις τους πάνε κάπως έτσι:

To banner του γκρουπ

Η συζήτηση είναι πλούσια, φυσικά:

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν κάποια προβληματάκια συντονισμού των δράσεων:

Όπως και να’χει, κάποιοι δεν φαίνονται να ψήνονται με το συγκεκριμένο συλλογικό πείραμα αυτομόρφωσης. Μετά από καταγγελίες πολιτών, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μάζεψε στοιχεία και τα έστειλε στον εισαγγελέα, στα πλαίσια της γνωστής πρωτοβουλίας του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να μπουζουριάσει και τις θεωρίες συνωμοσίας.

Σε κάθε περίπτωση, έχουμε να κάνουμε με έναν άξιο συναγωνιστή των facebook-ικών ομάδων ενάντια στα εμβόλια και την στρογγυλή Γη.

Best of internet