Quantcast
THE STREAM

Επιβάτες κάνουν ανταρσία σε καράβι των Κυκλάδων επειδή το ερκοντίσιον βάρεσε πιστόλι

Η εξέγερση στο καταμαράν με τους 772 επιβάτες χρειάστηκε μία επέμβαση του Λιμενικού για να καταλαγιάσει


THE NEWSROOM · 3 Αυγούστου 2020

Την πρώτη ανταρσία επιβατών στα Ελληνικά χωρικά ύδατα είχαμε αυτό το Σαββατοκύριακο στο Αιγαίο. Τα αίτια της εξέγερσης στο καταμαράν «Worldchampion» της SeaJets (το οποίο εκτελεί το δρομολόγιο από Πειραιά, Σύρο, Μύκονο, Πάρο, Νάξο, Ιο και Σαντορίνη) είναι πάντως «100% Ελληνικό Καλοκαίρι 2020»: Ο κλιματισμός του καραβιού υπολειτουργούσε για ώρες, με αποτέλεσμα οι 772 επιβαίνοντες να πάρουν μία καλή γεύση από τι σημαίνει ψήσιμο στον ατμό.

Εκτός όμως από το προβληματικό ερκοντίσιον , έπαιζε άλλο ένα θεματάκι: Οι εργαζόμενοι στο πλοίο δεν είχαν γάντια – την ίδια στιγμή που τα κρούσματα κορωνοϊού κάνουν δυναμική ανάκαμψη σε πανελλαδικό επίπεδο. Το αποτέλεσμα ήταν τα παράπονα να φτάσουν στο Λιμενικό, το οποίο έκανε ντου στο πλοίο στο λιμάνι της Σύρου. Το Λιμενικό με τη σειρά του μετέφερε δήλωση του καπετάνιου του καταμαράν, ο οποίος δήλωσε ότι το ερκοντίσιον δεν μπορούσε να δουλέψει σε πλήρη ισχύ – εικάζουμε ότι οι επιβάτες είχαν ήδη καταλήξει στο ίδιο συμπέρασμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Λιμενικό τυπικά δε μπορούσε να κάνει επιθεώρηση στο καράβι, γιατί αυτό είχε σημαία Κύπρου. Εντέλει το «Worldchampion» αποχώρησε περήφανα για τη Μύκονο όταν το πρόβλημα διορθώθηκε, ενώ η πλοιοκτήτρια εταιρεία έβγαλε την εξής ανακοίνωση:

«Στο σημερινό δρομολόγιο του πλοίου WorldChampion Jet από τον Πειραιά προς τη Σύρο και τη Μύκονο, παρουσιάστηκε πρόσκαιρη δυσλειτουργία του συστήματος κλιματισμού, με αποτέλεσμα τη μειωμένη απόδοση του, η οποία οφειλόταν σε εργασίες αναβάθμισης που πραγματοποιήθηκαν πριν την εκτέλεση του δρομολογίου. Η δυσλειτουργία αποκαταστάθηκε πλήρως και το πλοίο συνεχίζει το καθημερινό του δρομολόγιο που περιλαμβάνει 6 προορισμούς.

«Η Seajets αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την αναστάτωση που προκλήθηκε και σε ένδειξη σεβασμού προσφέρει στους επιβάτες του συγκεκριμένου δρομολογίου, ένα δωρεάν εισιτήριο για όποιον προορισμό του δικτύου της επιθυμούν.

Από τις 3 Ιουλίου μέχρι σήμερα το WorldChampion Jet εκτελεί καθημερινά τα δρομολόγια τους προς 6 προορισμούς έχοντας μεταφέρει χιλιάδες επιβάτες και εφαρμόζει με σχολαστικότητα τα υγειονομικά πρωτόκολλα με στόχο την προστασία των επιβατών και του πληρώματος. Η σχολαστική τήρηση των μέτρων προστασίας εφαρμόζεται με συνέπεια στο σύνολο του στόλου της Seajets, χωρίς να έχει υπάρξει μέχρι σήμερα διαμαρτυρία ή πρόβλημα.»

Η αλήθεια είναι ότι αυτό δεν εξηγεί και πάρα πολύ καλά την έλλειψη γαντιών για το πλήρωμα. Γενικά, όλα φαίνονται να πηγαίνουν πρίμα για την ελληνική ναυσιπλοΐα: Την ίδια στιγμή που τα κρούσματα αυξάνονται, μεγαλώνει κατά 20% το όριο για την πληρότητα επιβατών, προφανώς για να έρθουν πιο κοντά ο ένας στον άλλο οι ταξιδιώτες. Εκτός από αυτά, υπάρχουν και καταγγελίες ότι ο κόσμος δεν φορά μάσκα ή ότι μπαίνει στα καράβια χωρίς θερμομέτρηση.

Σε κάθε περίπτωση, πιστεύουμε ότι υπάρχουν πάρα πολλοί πολίτες που πιστεύουν ότι ένα άλλο ερκοντίσιον χρειάζεται ρεκτιφιέ (παρότι θεωρητικά λειτουργεί κανονικά):

Νεκρός από το κρύο βρέθηκε επιβάτης σε πλοίο της γραμμής Χανιά – Πειραιάς

Gepostet von Το Κουλούρι am Samstag, 11. August 2018

Μη γελάτε, αυτό είναι ίσως το μόνο Κουλούρι που αναφέρεται σε πραγματικά περιστατικά.

Best of internet