Quantcast
THE STREAM

Μία λωρίδα της Πανεπιστημίου δανεική στα ΙΧ αυτοκίνητα θα δώσει ο Μεγάλος Περίπατος

Το ρεκτιφιέ του δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη παραμένει μεγάλο, απλά όχι τόσο μεγάλο και στο κάτω κάτω είναι καλοκαίρι


THE NEWSROOM · 28 Ιουλίου 2020

Ακόμα μεγαλύτερος πρόκειται να γίνει τις επόμενες ημέρες ο Μεγάλος Περίπατος που τόσο λάτρεψαν από την πρώτη στιγμή οι Αθηναίοι οδηγοί. Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων αποφάσισε να δώσει άλλη μία λωρίδα κυκλοφορίας στα ΙΧ αυτοκίνητα στην Πανεπιστημίου, αισθανόμενο ασφαλώς ότι οι πεζοί το έχουν παρακάνει με την κατάληψη της κεντρικής λεωφόρου.

Όπως είπε ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης:

«Δύο μήνες μετά την έναρξη του Μεγάλου Περιπάτου, η συνεχής παρακολούθηση και επιστημονική αξιολόγηση του έργου, καθώς επίσης και η δημόσια διαβούλευση μας παρέχουν πλέον σημαντικά στοιχεία και δεδομένα.

Με αυτόν τον τρόπο, δίνουμε μία ακόμα λωρίδα της Πανεπιστημίου για την κυκλοφορία των οχημάτων, ώστε να έχουμε εκτίμηση των κυκλοφοριακών επιπτώσεων, και να προχωρήσουμε στις αποφάσεις για τη διαμόρφωση του τελικού έργου.»

Κανείς δε μπορεί να αρνηθεί ότι η ιντερνετική δημόσια διαβούλευση επί του θέματος παρείχε άφθονα δεδομένα:

ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΒΙΒΛΙΟ

Gepostet von Kwstas Arvaniths am Dienstag, 16. Juni 2020

Εκτός από την έξτρα λωρίδα για τα ΙΧ, συζητήθηκαν επίσης διάφορα άλλα μέτρα (σηματοδότηση, διαρκής αστυνόμευση, ελεγχόμενη στάθμευση κ.α.), αλλά και το πως θα γίνει να λειτουργήσουν κανονικά οι λεωφορειολωρίδες. Η συζήτηση βέβαια συνεχίστηκε και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου:

 

 

Best of internet