Quantcast
THE STREAM

Αλέξανδρος Τιτκώβ: Πάει σε δίκη με κακουργήματα, απαγόρευση βόλτας στα Εξάρχεια

Βαρύ κατηγορητήριο και πρωτοφανείς περιοριστικούς όρους αποφάσισε ο ανακριτής για τους συλληφθέντες της Τετάρτης


THE NEWSROOM · 17 Ιουλίου 2020

Με ιδιαίτερα βαριές κατηγορίες και μερικούς αρκετά ευφάνταστους περιοριστικούς όρους βγήκαν από τον ανακριτή στην Ευελπίδων οι τρεις συλληφθέντες της Τετάρτης, δηλαδή ο κωμικός Αλέξανδρος Τιτκώβ, ο φίλος του και μουσικός Θωμάς Λάλος και ένας τρίτος. Οι τρεις διαδηλωτές αφέθηκαν ελεύθεροι, αλλά οι κατηγορίες με τις οποίες παραπέμπονται σε δίκη είναι σε κακουργηματικό βαθμό.

Ακόμη πιο εντυπωσιακή είναι η επιλογή των περιοριστικών όρων: Μέχρι να δικαστούν, οι τρεις νέοι θα πρέπει να μην συμμετέχουν σε καμία διαδήλωση και να μην πηγαίνουν βόλτες στα Εξάρχεια (!). Επίσης, δε μπορούν να φύγουν από τη χώρα και θα πρέπει να δηλώνουν παρουσία στο τοπικό ΑΤ δύο φορές τον μήνα.

Η βαρύτητα των όρων αυτών σημαίνει ότι υιοθετήθηκε κανονικότατα η εκδοχή της ΕΛΑΣ, η οποία τους συνδέει με ομάδα που την έπεσε με πέτρες και πέτρες και αντικείμενα προς τους αστυνομικούς έξω από την ΑΣΟΕΕ. Αυτό παρότι σε σημεία φαίνεται εξαιρετικά προβληματική, όπως στο ζήτημα της περίφημης μολότοφ.

Όπως και να’χει, οι τρεις συλληφθέντες έγιναν δεκτοί με συνθήματα από δεκάδες αλληλέγγυους – υπενθυμίζουμε εδώ ότι η κοινότητα των Ελλήνων stand-up κωμικών τοποθετήθηκε μαζικά υπέρ των συλληφθέντων. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο News 24/7 η δικηγόρος των Τιτκώβ και Λάλου, Αντωνία Λεγάκη:

«Είναι πρωτοφανής η απόφαση, για παράδειγμα το ένα παιδί εργάζεται στα Εξάρχεια. Έρχεται σε αντίθεση, όχι μόνο με τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα του κατηγορουμένου, αλλά και με τη συνταγματικά προβλεπόμενη ευθύνη της Δικαιοσύνης, η οποία εκ του Συντάγματος οφείλει να τα εγγυάται όταν η εκτελεστική εξουσία τα παραβιάζει.

Σήμερα, η Δικαιοσύνη, συντασσόμενη απολύτως με την κυβέρνηση, καταργεί ανερυθρίαστα ένα δικαίωμα που κέρδισε ο λαός μας με αίμα και μετά γράφτηκε στο Σύνταγμα ως ανώτατος νόμος. Όλη η Ελλάδα πλέον γνωρίζει μέσα από τα βίντεο που κυκλοφόρησαν, την αθωότητα των κατηγορουμένων και την ενοχή της Αστυνομίας. Αλλά για άλλη μια φορά η Δικαιοσύνη ήταν τυφλή μπροστά στα βίντεο αλλά όχι κουφή μπροστά στα κελεύσματα της κυβέρνησης.»

Πάντως άμα υιοθετηθεί το στόρι με τις μολότοφ μπορούν κάλλιστα να τους απαγορεύσουν και να πίνουν μπύρες από γυάλινο μπουκάλι, αν θέλετε τη γνώμη μας.

 

Best of internet