Quantcast
THE STREAM

Με ξύλο, δακρυγόνα και αντιγκραφίτι στις ζαρντινιέρες ψηφίστηκε ο νόμος για τις διαδηλώσεις

Μέχρι και τη διαγραφή του ΓΑΠ από το ΚΙΝΑΛ ενδέχεται να προκαλέσει το νομοσχέδιο που έφερε το υπουργείο του Χρυσοχοΐδη


THE NEWSROOM · 10 Ιουλίου 2020

Μόνιμο φαίνεται πως θα είναι το φλερτ των διαδηλωτών με τις ζαρντινιέρες του Μεγάλου Περιπάτου. Η πρώτη δόση ήταν στην διαδήλωση της Τρίτης 7/7, αλλά το ματς συνεχίστηκε και χτες Πέμπτη 9/7, που ήταν και η μέρα ψήφισης του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις.

View this post on Instagram

ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΛΚΗΣΤΙΣ

A post shared by Luben (@luben.tv) on

Όπως φαίνεται, η αντιγκραφίτι μπογιά δεν πτοεί κανέναν, μιας και τα συνθήματα προλαβαίνουν να βγουν στα ΜΜΕ και τα social media πριν σβηστούν. Ο δεύτερος γύρος συνθημάτων ήταν ομολογουμένως ακόμη πιο εφευρετικός από τον πρώτο:





 

EUROKINISSI

Όμως η χθεσινή μέρα δεν είχε μόνο γκραφίτι. Το νομοσχέδιο τελικά ψηφίστηκε με 187 ψήφους υπέρ και 101 κατά σε σύνολο 288 βουλευτών. Αξίζει να σημειωθεί ότι για το νομοσχέδιο αυτό υπήρξε και σχίσμα στο ΚΙΝΑΛ, με αποτέλεσμα η Φώφη Γεννηματά και ο ΓΑΠ να τοποθετούνται με τελείως αντίθετο τρόπο. Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ υποστήριξε ότι οι τροποποιήσεις που έφερε αλλάζουν ουσιαστικά ένα νομοσχέδιο που χαρακτηρίστηκε “χουντικής” έμπνευσης – το ότι δεν κατάφερε να πείσει ούτε το ίδιο της το κόμμα μάλλον πρέπει να θεωρηθεί ενδεικτικό – για την ακρίβεια, συζητιέται μεταξύ άλλων η διαγραφή του ΓΑΠ από το κόμμα που τόσο αγάπησε και αγαπήθηκε.

Έξω από τη Βουλή υπήρξε μία διαδήλωση που θεωρείται η μεγαλύτερη σε όγκο από τις εκλογές του 2019 και έπειτα, συγκρούσεις με τα ΜΑΤ με πέτρες και μολότοφ, τραυματισμοί, προσαγωγές και 9 συλλήψεις:

Χιλιάδες πολίτες στους δρόμους της Αθήνας απέναντι στο νομοσχέδιο «καταστολής» των διαδηλώσεων

Χιλιάδες πολίτες τώρα στους δρόμους της Αθήνας απέναντι στο νομοσχέδιο «καταστολής» των διαδηλώσεων Παρακολουθήστε #live όλες τις εξελίξεις εδώ: https://thepressproject.gr/live-i-kyvernisi-peristelli-to-dikeoma-tou-synerchesthe/

Gepostet von The Press Project am Donnerstag, 9. Juli 2020

Χιλιάδες πολίτες παραμένουν και διαδηλώνουν ειρηνικά στον δρόμο μπροστά από τη Βουλή παρά τα χημικά

#Live Επεισόδια με μολότοφ και χημικά αυτή τη στιγμή στο Σύνταγμα – Χιλιάδες κόσμος παραμένει στον δρόμο διαδηλώνοντας ειρηνικά απέναντι στο νομοσχέδιοΠαρακολουθήστε όλες τις εξελίξεις εδώ: https://thepressproject.gr/live-i-kyvernisi-peristelli-to-dikeoma-tou-synerchesthe/

Gepostet von The Press Project am Donnerstag, 9. Juli 2020

Υπάρχουν επίσης πολλές καταγγελίες για την (προβλεπέ, πλέον) χρήση υπερβολικής βίας από την ΕΛΑΣ προς random διαδηλωτές:

Τάγματα εφόδου του Χρυσοχοΐδη με τις μηχανές κυνηγούν τους διαδηλωτές απλούς πολίτες πάνω στα πεζοδρόμια αδιαφορώντας αν κάποιος μπορεί να τραυματιστεί.Δυστυχώς αυτό το νομοσχέδιο ψήφισαν σήμερα.Πρέπει να γνωρίζει όμως η κυβέρνηση ότι οι αγώνες και οι διαδηλώσεις του λαού δεν μπορεί κανένας νόμος να τις σταματήσει

Gepostet von Γιώργος Αδαμίδης am Donnerstag, 9. Juli 2020

Αστυνομικοί με μηχανές επιτίθενται σε μπλοκ διαδηλωτών στο κέντρο της Αθήνας

Βίντεο από την επίθεση μηχανών της αστυνομίας σε μπλοκ διαδηλωτών στις οδούς Πανεπιστημίου και Ρήγα Φεραίου, φέρνει στη δημοσιότητα το ThePressProject. Το βίντεο – ντοκουμέντο επιβεβαιώνει τις σχετικές καταγγελίες μετά το τέλος τις μαζικής διαδήλωσης στο κέντρο της Αθήνας, ενάντια στο νομοσχέδιο περιορισμού του δικαιώματος του συνέρχεσθαι.Διαβάστε αναλυτικά: https://thepressproject.gr/vinteo-ntokoumento-astynomiki-peftoun-me-tis-michanes-se-blok-diadiloton/

Gepostet von The Press Project am Donnerstag, 9. Juli 2020

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτού του είδους το πέσιμο με τις μηχανές μέσα στο πλήθος έχει προκαλέσει πολύ σοβαρούς τραυματισμούς στο παρελθόν:

Εκτός από αυτά, υπάρχει επίσης ένα εκπληκτικό παράπονο από την πλευρά των Ειδικών Φρουρών της ΕΛΑΣ. Σε ανακοίνωσή τους, υποστηρίζουν ότι εκτός υπηρεσίας αξιωματικός της Αστυνομίας απέτρεψε χειροδικώντας την σύλληψη “κουκουλοφόρου”:

Το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α ως μοναδικός παραστάτης των χαμηλόβαθμων κυρίως αστυνομικών εκφράζει την συμπαράσταση του στους…

Gepostet von Σεφεαα-sefeaa – Ειδικοί Φρουροί am Donnerstag, 9. Juli 2020

Μα όργανο να χειροδικεί σε όργανο; Είναι πράγματα αυτά;

Best of internet