Quantcast
THE STREAM

Ομάδα αστυνομικών: «Θα διαδηλώσουμε κόντρα στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις»

Αντιδράσεις από κάποιους υφιστάμενους του φαίνεται πως αντιμετωπίζει ο υπουργός ΠροΠο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης


THE NEWSROOM · 2 Ιουλίου 2020

Από παντού έρχονται οι αντιδράσεις για το (εξαιρετικά αμφιλεγόμενο, ομολογουμένως) νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις που έφερε στη Βουλή τη Δευτέρα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Όταν λέμε από παντού, το εννοούμε: Ακόμη και μία παράταξη αστυνομικών φαίνεται ότι διαφωνεί με το χαρακτήρα του συγκεκριμένου νομοσχεδίου.

Η εν λόγω πρωτοβουλία φέρει το λιτό αλλά περιγραφικό όνομα «Πρωτοβουλία Αστυνομικών» και σήμερα το πρωί δημοσίευσε ανακοίνωση με τον εξίσου λιτό αλλά περιγραφικό τίτλο «Όχι στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις». Εκεί μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής:

«Στόχος της Κυβέρνησης -η οποία συνεχίζει ακάθεκτη στο δρόμο της προηγούμενης (τσάκισε την απεργία, όρισε ως ιδιώνυμο αδίκημα τις κινητοποιήσεις απέναντι στους πλειστηριασμούς )- είναι να καλλιεργήσει έδαφος για να υλοποιηθούν «αναίμακτα» τα οικονομικά μέτρα που θα πληρώσει όλος ο λαός μας. Στόχος τους είναι αποφασίζουν και να διατάζουν χωρίς να συμμετέχει στο τραπέζι κι αυτός που θα την πληρώσει, εμπεδώνοντας το δόγμα του «Νόμου και της Τάξης».

Η απόφαση να ελέγξουν την αυθόρμητη εκδήλωση αντίστασης που συμβαίνει με τις διαδηλώσεις, είναι ευθεία βολή στον «εχθρό – λαό». Ευθεία βολή σε ένα -κατά τ’ άλλα- συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα. Πρόκειται για μια απόφαση που συζητείται στα μεγάλα σαλόνια ανάμεσα στις Κυβερνήσεις και τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών εδώ και χρόνια. Σαν αιτιολογία δήθεν προτάσσουν τα εμπόδια στην κυκλοφορία κι άλλες κάλπικες δικαιολογίες. Τρομερή υποκρίσία κι εμπαιγμός του λαού μας, την ώρα που ο περιβόητος «Μεγάλος Περίπατος» έχει κάνει κόλαση τις μετακινήσεις των πολιτών της Αθήνας.»

Καταλήγει μάλιστα στο εξής:

«Συνάδελφοι, μνημόνια και άλλα οικονομικά μέτρα βρίσκονται επί θύραις. Διαδηλώσεις με βασικά αιτήματα όπως το δικαίωμα στην αξιοπρεπή ζωή θα ακολουθήσουν. Γι’ αυτό πρέπει να εναντιωθούμε στο επαίσχυντο αυτό νομοσχέδιο, να δυναμώσουμε τη φωνή μας για αποσυρθεί. Και εμείς θα πληγούμε από αυτά που έρχονται, άρα και εμείς ΘΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΟΥΜΕ

Δεν έχουμε εικόνα για το πόση επιρροή έχει η συγκεκριμένη ομάδα στις τάξεις της ΕΛΑΣ. Έχουμε την αίσθηση βέβαια ότι ειδικά οι δυνάμεις καταστολής δεν συμπαθούν και πολύ τις διαδηλώσεις:

Άρα, είναι δύσκολο να ξέρουμε αν οι αγαθές προθέσεις των προαναφερθέντων αστυνομικών θα καταλήξουν σε ξύλο με τα ΜΑΤ. Η αλήθεια είναι ότι ξύλο μεταξύ αστυνομικών έχει ξανασυμβεί, αν και δεν πιστεύουμε ότι ο λόγος ήταν οι ιδεολογικές αναζητήσεις του κ. Μπαλάσκα:

 

Best of internet