Quantcast
THE STREAM

Ο Άρειος Πάγος καταδικάζει οριστικά τον Αμβρόσιο, ετοιμάζεται να αφοριστεί κι αυτός

Το ανώτατο δικαστήριο της χώρας επικύρωσε ότι η καταδίκη του πρώην μητροπολίτη για τις ομοφοβικές δηλώσεις δεν θα αλλάξει


THE NEWSROOM · 30 Ιουνίου 2020

Τους δικαστές του Αρείου Πάγου θα πρέπει να προσθέσει στη λίστα των «προς αφορισμό» ο πρώην μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιος. Το ανώτατο δικαστήριο φαίνεται πως ανήκει κι αυτό στην αχανή λίστα με τους εχθρούς της Ορθοδοξίας, καθώς είχε το θράσος να μη δικαιώσει τον αγαπημένο μας μητροπολίτη που διώκεται εδώ και χρόνια.

Πιο συγκεκριμένα, διώκεται από τον Δεκέμβριο του 2015, όταν δημοσίευσε ένα κλασικό για την μετριοπάθειά του κείμενο. Το κείμενο ανέβηκε στην ιστοσελίδα του, αναφερόταν στους ομοφυλόφιλους και είχε τον ψύχραιμο τίτλο «ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΗΚΩΣΑΝ ΚΕΦΑΛΙ! Ας μιλήσουμε έξω από τα δόντια ΦΤΥΣΤΕ ΤΟΥΣ». Σε περίπτωση που έχετε ξεχάσει το δικαστικό παρελθόν του Αμβρόσιου, γι’αυτό του το πόνημα είχε αθωωθεί σε πρωτόδικο επίπεδο.

Όπως ανέφερε ένα απόσπασμα του κειμένου:

«Φτύστε τους! Αποδοκιμάστε τους! Μαυρίστε τους! Μην τους πλησιάζετε! Μην τους ακούτε! Μην τους εμπιστεύεστε! Είναι οι κολασμένοι της κοινωνίας! Δεν μπορούν κάποιοι ξεφτιλισμένοι να υπερασπίζονται δημοσίως τα πάθη της ψυχής τους! (…) Είναι άτομα με διανοητική διαταραχή… τρισχειρότεροι και πολύ πιο επικίνδυνοι από κάποιους που ζουν στα τρελοκομεία!»

Μάλιστα είχε αθωωθεί, ενώ στην ίδια του την απολογία έλεγε χαριτωμενιές όπως η παρακάτω:

«Το ”φτύστε τους” είναι το λιγότερο. Αν είχα όπλο, και μπορούσα από τον νόμο, θα το χρησιμοποιούσα να τελειώνουμε (…) Αν παρόμοια φρασεολογία χρησιμοποιούσαν οι ναζί, τότε μπράβο.»

Παρ’ όλα αυτά, κάποιοι επέμειναν: H εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αιγίου και ο εισαγγελέας Εφετών Πατρών έκαναν έφεση. Στη δεύτερη δίκη, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου καταδίκασε τον παππούλη σε φυλάκιση επτά μηνών με τριετή αναστολή για «δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους» και για «κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος», με αποτέλεσμα ο πρώην μητροπολίτης να κάνει κι αυτός έφεση με τη σειρά του.

Όμως ούτε στον Άρειο Πάγο είναι χριστιανοί ορθόδοξοι, όπως φαίνεται. Το δεύτερο αδίκημα έχει καταργηθεί με την αναθεώρηση του Ποινικού Κώδικα, οπότε οι δικαστές είπαν τη γνώμη τους μόνο για την «δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους» και αποφάνθηκαν ότι η ενοχή του πρέπει να επικυρωθεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που το ανώτατο δικαστήριο της χώρας βάζει όριο στην έκφραση λογιών αγάπης όπως αυτά που είπε ο Αμβρόσιος. Όπως είπε η συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας, Κλειώ Παπαπαντολέων:

«Είναι μια ιστορική απόφαση για την Ελλάδα και απολύτως εναρμονισμένη με τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Είναι η πρώτη φορά που σε ανώτατο δικαστικό επίπεδο τίθεται όριο στον εμπρηστικό, ρατσιστικό λόγο, όριο στο λόγο που υποκινεί το μίσος και τη βία.

Η απόφαση αυτή συνιστά δικλείδα ασφαλείας και ασπίδα προστασίας για την ισότητα, την ελευθερία και την αξιοπρέπεια. Θεωρώ την απόφαση τομή για την προστασία των δικαιωμάτων στη χώρα μας.»

Τώρα μπορούμε με ασφάλεια να περιμένουμε την ενθάρρυνση της γιόγκα από το ανώτατο δικαστήριο της χώρας.

(πηγή)

 

Best of internet