Quantcast
THE STREAM

«Ο ΠΑΟ πωλείται για 25 εκατομμύρια ευρώ» ανακοίνωσε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος

Μία τεράστια βόμβα έσκασε στη σημερινή συνέντευξη τύπου ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός


THE NEWSROOM · 9 Ιουνίου 2020

Να χωρίσει τις τύχες της με τον μπασκετικό Παναθηναϊκό φαίνεται πως αποφάσισε η οικογένεια Γιαννακόπουλου. Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε σε σημερινή συνέντευξη τύπου ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο Παναθηναϊκός διατίθεται προς πώληση, με τον Δ. Γιαννακόπουλο να χαρακτηρίζει την απόφασή του «οριστική και αμετάκλητη».

Η συνέντευξη που φιλοξένησε την εν λόγω βόμβα έγινε στα γραφεία της ΒΙΑΝΕΞ. Εκεί, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη αποκάλυψε ότι ο Παναθηναϊκός πωλείται αντί 25 εκατομμυρίων ευρώ και τόνισε ότι μέχρι να ολοκληρωθεί το deal, τον ΠΑΟ θα διαχειρίζονται οι Μάνος Παπαδόπουλος και Τάκης Τριαντόπουλος με τα έσοδα που θα έχει η ομάδα.

«Πέρυσι είχα πει πως αν δεν μπει στις ράγες το πρότζεκτ Βοτανικός και αν δεν προχωρούσε ο αυτόνομος ΠΑΟ, την 1η Ιουλίου θα παραδιδόταν το μάνατζμεντ της ΚΑΕ σε άνθρωπο εμπιστοσύνης μου. Είχα πει να το γράψετε στην πέτρα. Από αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟ είναι προς πώληση για 25 εκατ. ευρώ, όπως λάθος δεσμεύτηκα πέρυσι. Δεν είχαμε λογαριάσει ποτέ την αξία αυτού του brand. Σύμφωνα με τους εκτιμητές η αξία φτάνει τα 75 εκατ. ευρώ. 34 για το σήμα και 75 η συνολική αξία.

Δεν αλλάζω ούτε λέξη. 25 εκατ. είπα και δεν το αλλάζω. Μέχρι να βρεθεί αγοραστής η ΚΑΕ πορεύεται με ανθρώπους εμπιστοσύνης, βασισμένη στα έσοδά της σε Ελλάδα και Ευρώπη. Με τον Μάνο Παπαδόπουλο και τον Τάκη Τριαντόπουλο. Αυτοί τρέχουν τον ΠΑΟ εξ ολοκλήρου. Δεν έχω ανάγκη να τραβήξω την πρίζα για να φανούν οι επιτυχίες. Δούλευα μαζί με την κυβέρνηση. Θέλω να μην γίνει πολύ αισθητή η απουσία μου. Να μείνουμε ανταγωνιστικοί. Αφήνω τον Ερασιτέχνη ισχυρό και καθαρό.»

Η συνέντευξη είχε φυσικά και μία αφιέρωση στον Τζόρντι Μπερτομέου:

«Πάμε στην Ευρωλίγκα. Με αποκλειστική ευθύνη του Μπερτομέου η διοργάνωση έχει φτάσει στο σημείο μηδέν. Αυτό το αντιλαμβάνονται όλοι. Το φωνάζει μόνο ο κακός ΠΑΟ. Αλλά ποιος να φωνάξει; Ομάδες που ζουν από το κράτος και παίρνουν δάνεια; Ή αυτές που παίρνουν χρήματα από το ποδοσφαιρικό μπάτζετ; FFP λέει μετά ο Τζόρντι και κουνάει το δάχτυλο. Είναι να γελάει κανείς. Η Ευρωλίγκα είναι μαύρο κουτί. Οι ομάδες δεν γνωρίζουν τι γίνεται με τα χρήματά τους. Μαθαίνουν 15 μέρες πριν την έναρξη πόσα θα πάρουν, χωρίς να ξέρουν από πού και γιατί.

Το 2002 απειλήσαμε να μην κατέβουμε στον τελικό της Μπολόνια γιατί ο Μπερτομέου δεν μας έλεγε τα ποσά. Από το 2009 και μετά όλοι λέγαμε για τα έσοδα της διοργάνωσης. Η Μακάμπι, ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός συντηρούν την Ευρωλίγκα. Μας το παίζει μάγκας ο Τζόρντι. Θέλετε να μάθετε από πού είναι να λεφτά του pool; Εμείς συντηρούμε την Ευρωλίγκα.»

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος τόνισε επίσης ότι έχουν ειπωθεί και γραφτεί ανακρίβειες για τα λεφτά που έχει βάλει η οικογένειά του στον Παναθηναϊκό:

«Όπως είπα και νωρίτερα όλοι είχατε πρόσβαση στα λεγόμενα μου. Μπορούσατε να δείτε τι είπα πέρυσι. Μπήκατε σε μια διαδικασία να γράψετε ανακρίβειες. Είναι άτιμο. Λίγες μέρες πριν ένας από τους πιο πιστούς συνεργάτες του πατέρα μου, ο Μιχάλης Γεωργαντής, μου έδωσε ένα φάκελο στον οποίον γράφονται όλα τα ποσά που έχει βάλει η οικογένειά μου.

Το ποσό αυτό είναι 372 εκατομμύρια 800 χιλιάδες ευρώ. Με αυτά τα χρήματα αγοράζεις τρεις φορές το Χίλτον και δυο φορές τον Σκορπιό. Από το 2012 και μετά έχουν μπει στον Παναθηναϊκό ακόμα 63 εκατομμύρια. Σε αυτά προσθέστε τα 15 της πολυμετοχικότητας και άλλα 10-15 που βάλαμε στον Ερασιτέχνη.

Η οικογένειά μου έχει βάλει στον Παναθηναϊκό πάνω από 470 εκατομμύρια ευρώ. Αυτά δεν είναι προς συζήτηση, αλλά δεδομένα. Κανονικά δεν έπρεπε να πούμε τίποτα και για κανέναν. Έχω μάθει να κοιτάω στα μάτια τον κόσμο και να λέω την αλήθεια. Πρώτα, όμως, θέλω να κάνω έναν απολογισμό.»

Υπενθυμίζουμε εδώ έναν πιο έμπειρο χρήστη της αριθμητικής:

Best of internet