Quantcast
THE STREAM

Ντόναλντ Τραμπ: «Κατέβηκα στο υπόγειο καταφύγιο αλλά για να το επιθεωρήσω»

Την ίδια στιγμή, ο αρχιεπίσκοπος της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Αμερική κατέβηκε στη διαδήλωση για τον Φλόιντ


THE NEWSROOM · 4 Ιουνίου 2020

Να μας διαφωτίσει ως προς την εμπειρία του στο bunker του Λευκού Οίκου αποφάσισε ο πάντα αρχοντικός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Fox News, ο πρόεδρας εξήγησε ότι ο λόγος που βρέθηκε στο καταφύγιο μαζί με την σύζυγό του, Μελάνια, και τον γιο του, Μπάρον, ήταν η επιθεώρηση του καταφυγίου.

Όπως είπε αναφερόμενος στο ρεπορτάζ των ΝΥΤ, η φάση ήταν για επιθεώρηση και έγινε μέρα και όχι νύχτα:

«Είναι ψευδές ρεπορτάζ. Ήμουν εκεί λίγη ώρα. Και ήταν για επιθεώρηση. Πήγα κάτω, το κοίταξα, ήταν κατά τη διάρκεια της ημέρας, δεν υπήρχε πρόβλημα. Και το διαβάζω σαν να είναι μεγάλο πράγμα. Δεν υπήρξε ποτέ πρόβλημα.»

Συνέχισε μάλιστα λέγοντας ότι η Μυστική Υπηρεσία (που έχει σαν καθήκον της τη φύλαξη του προέδρου και άλλων υψηλόβαθμων στελεχών της κυβέρνησης) δεν του πρότεινε να πάει εκεί για να προφυλαχτεί, αλλά για να δει σε τι κατάσταση βρίσκεται:

«Όχι, δεν μου το είπαν αυτό. Αλλά είπαν ότι θα ήταν μια καλή στιγμή να πάω κάτω, να ρίξω μια ματιά, γιατί μπορεί κάποια στιγμή να το χρειαστείς. Κοίταξα, ήμουν κάτω για πολύ πολύ λίγη ώρα, μια ολόκληρη ομάδα ανθρώπων ήταν μαζί μου, σαν επιθεώρηση.»

Αξίζει να σημειωθεί ότι η είδηση για την κάθοδο στο bunker έκανε τον γύρο του κόσμου. Για την ακρίβεια, έφτασε ως την Ελλάδα (οπότε θα μπορούσε κανείς να πει, τον πιτογύρο του κόσμου):

Όνομα κωδικό "απόδραση απ' τα σκ@τ@"

Gepostet von Στίχοι του Λέξαρου σε ράντομ φωτογραφίες am Mittwoch, 3. Juni 2020

Εντωμεταξύ, ο αντάρτης αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, ο οποίος είχε σηκώσει δικό του μπαϊράκι για το θέμα της Θείας Κοινωνίας πριν λίγες βδομάδες, αποφάσισε χτες 3/6 να τη δει τελείως Βιετκόνγκ (οκ, περίπου).

Έτσι, φόρεσε τη μασκούλα του κατέβηκε στη διαδήλωση για την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ στο Μπρούκλιν. Όπως είπε:

«Ήρθα σήμερα εδώ στο Brooklyn για να εκφράσω την αλληλεγγύη μου προς τις αγαπητές μου αδελφές και τους αγαπητούς μου αδελφούς, των οποίων τα δικαιώματα έχουν καταπατηθεί βάναυσα. Ήταν μία ειρηνική διαμαρτυρία, δίχως κανενός είδους βία και θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συμμετέχοντες, διότι η βία γεννά μόνο περισσότερη βία. Πρέπει να αρθρώσουμε λόγο και μάλιστα λόγο ηχηρό κατά της αδικίας στη χώρα μας.

Αποτελεί ηθικό καθήκον και υποχρέωσή μας να υποστηρίξουμε την ιερότητα κάθε ανθρώπινης ύπαρξης. Αντιμετωπίσαμε μία πανδημία που προκάλεσε σοβαρές σωματικές ασθένειες, αλλά η πνευματική ασθένεια στην πατρίδα μας βαθαίνει ακόμη περισσότερο και πρέπει να θεραπευτεί τόσο με πράξεις όσο και με λόγια. Εγώ θα συνεχίσω να στέκομαι στο πλευρό όλων εκείνων που εργάζονται για τη διατήρηση της ειρήνης, της δικαιοσύνης και της ισονομίας για κάθε καλοπροαίρετο πολίτη, ανεξαρτήτως φυλής, θρησκείας, φύλου ή εθνικής καταγωγής.»

I came here to Brooklyn today in order to stand in solidarity with my fellow sisters and brothers whose rights have been…

Gepostet von Archbishop Elpidophoros of America am Mittwoch, 3. Juni 2020

Κάποιος πρέπει να στείλει τον Αμβρόσιο στη Νέα Υόρκη για ειδική επιμορφωτική αποστολή, σε λίγο θα τη δει Παπά-Ανυπόμονος ο Ελπιδοφόρος.

Best of internet