Quantcast
THE STREAM

Ο Τραμπ απειλεί να κλείσει τα social media μία μέρα αφού ανέβασε Coffin Dance meme

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν φάνηκε να ενθουσιάζεται με το fact-checking που του επέβαλλε το Twitter


THE NEWSROOM · 27 Μαΐου 2020

Τα ύστερα του κόσμου ζούμε αγαπητές φίλες και φίλοι, όταν ένα από τα μεγαλύτερα social media του κόσμου αναγκάζεται να κάνει χύμα fact-checking στον πρόεδρο των ΗΠΑ, σαν να είναι τα Ελληνικά Hoaxes και να ελέγχουν τις ειδήσεις που ανεβάζει το ygropyrhellas1453.blogspot.com. Κι όμως συνέβη: Το Twitter αποφάσισε να προσθέσει ειδικό σύνδεσμο κάτω από δύο αναρτήσεις του Ντόναλντ Τραμπ, επειδή ήταν ανοιχτά παραπλανητικές.

Πιο συγκεκριμένα, δύο αναρτήσεις όπου υποστήριζε ότι κάθε είδους επιστολικής ψήφου θα είναι μία εκστρατεία μαζικής απάτης. Το όλο show ξεκίνησε από την απόφαση του κυβερνήτη της Καλιφόρνια Γκάβιν Νιούσομ να γίνουν μέσω επιστολικής ψήφου οι εκλογές του Νοεμβρίου στην πολιτεία, με τους Ρεπουμπλικάνους να ξεκινούν πόλεμο κατά της εξέλιξης αυτής.

Η θεωρία του πάντως παρουσιάζει σίγουρα ένα λογοτεχνικό ενδιαφέρον. Στο είδος fantasy δηλαδή, γιατί πολιτείες όπως το Όρεγκον ψηφίζουν με αυτή τη μέθοδο από το 1998:

Προφανώς, η απόπειρα του Twitter να ελέγξει τις δηλώσεις του άρεσε ακόμα λιγότερο στον πλανητάρχη κι από την ίδια την επιστολική ψήφο. Έτσι δημοσίευσε νέα tweet, στα οποία δηλώνει ότι τα social media λογοκρίνουν συντηρητικές απόψεις όπως οι δικές του.

Πρόσθεσε όμως και κάτι ακόμη: Ότι αν τα social media δεν αλλάξουν τροπάριο, τότε θα πρέπει είτε να μπουν σε αυστηρό ρυθμιστικό πλαίσιο, είτε να κλείσουν. Όπως είπε:

«Οι ρεπουμπλικάνοι αισθάνονται πως οι πλατφόρμες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αποσιωπούν πλήρως τις συντηρητικές φωνές. Θα επιβάλουμε αυστηρές κανονιστικές ρυθμίσεις ή θα τους κλείσουμε, δεν θα επιτρέψουμε ποτέ να συμβεί αυτό.»

Για να μην μπερδευτεί κανείς μάλιστα, έκλεισε το λογύδριο με το εξής:

«Ξεκαθαρίστε τη θέση σας, ΤΩΡΑ.»

Είναι κρίμα πάντως που ο πρόεδρος Τραμπ δείχνει δυσαρεστημένος με τα social media. Μέχρι χτες πέρναγε τόσο ωραία σε αυτά, που δημοσίευσε μέχρι και τη δικιά του διασκευή στο Coffin Dance meme (με πρωταγωνιστή τον αντίπαλό του στις εκλογές του Νοεμβρίου, Τζο Μπάϊντεν):

Gepostet von Donald J. Trump am Dienstag, 26. Mai 2020

Covfefe dance meme, θα έλεγε κανείς.

Best of internet