Quantcast
THE STREAM

Με εξωτικό γκρι πάτησαν την τοιχογραφία διάσημου street artist στο Πολυτεχνείο της Αθήνας

Πέντε χρόνια μετά την κατασκευή του, το Μετσόβιο θυμήθηκε ότι το γκραφίτι του WD χαλάει την όψη της βιβλιοθήκης του


THE NEWSROOM · 25 Μαΐου 2020

Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά όπως λέει ο λαός μας και αυτό κανένα γκραφίτι δεν πρόκειται να το αλλάξει. Ούτε καν αν πρόκειται για έναν διάσημο street artist που επέλεξε να ζει και να δουλεύει στην Αθήνα, του οποίου τα έργα έχουν αναφερθεί σε κάμποσα επιφανή ξένα ΜΜΕ (1, 2, 3, 4).

Έτσι, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο αποφάσισε να μπογιατίσει με ένα ιδιαίτερο ακαδημαϊκό γκρι το έργο που είχε φιλοξενήσει ο WD (με καταγωγή από το Μπαλί της Ινδονησίας). Το αποτέλεσμα ως πριν και μετά μπορείτε να το δείτε εδώ:

Οι προτεραιότητες του Πολυτεχνείου εν μέσω covid… Γκρίζα γυαλιστερή λαδομπογιά (ούτε καν το χρώμα του αρχικού αρχιτεκτονικού σχεδίου) η αισθητική τους.*Το graffiti ήταν έργο του κορυφαίου WD street art

Gepostet von Grigoris Thanasoulas am Sonntag, 24. Mai 2020

Όπως σχολίασε ο ίδιος, είχε δουλέψει μέρα μεσημέρι για να γίνει, ενώ το έργο του βρισκόταν εκεί 5 χρόνια χωρίς ενοχληθεί κανείς:

«Είναι κρίμα αυτό που έγινε. Όχι γιατί είναι δικό μου έργο, αλλά γιατί σηματοδοτεί την νέα “κανονικότητα” γενικά, αλλά και ειδικά σε ό,τι αφορά τον δημόσιο χώρο, πλατείες, παραλίες, δάση κλπ.

Το έκανα μέρα μεσημέρι, μπαινόβγαινε κόσμος και κανείς δεν ειπε κάτι αρνητικό, ίσα-ίσα. Κι αν ενοχλούσε γιατί δεν το έσβησαν 5 χρόνια τώρα; Welcome to the new “normality”.»

Τώρα που έγινε η αρχή πάντως, μπορούμε να στείλουμε μπογιατζήδες του ΕΜΠ και σε άλλα μέρη της Αθήνας που πείραξε ο WD ή Wild Drawing:

 

Αλλά και στη Νάξο:

Το Βερολίνο:

Το Βισμπάντεν:

Tη Φινλανδία:

Στη Σάλα της Σουηδίας:

Purple dream, Sweden 2019

Details of the Purple dream, Sweden 2019 instagram.com/wd_wilddrawing

Gepostet von WD street art am Dienstag, 27. August 2019

Στο Παρίσι:

Put your headphones on! Paris 2017

Put your headphones on, Paris France 2017WD street art x Camion Scratch // Scratch Van

Gepostet von WD street art am Donnerstag, 21. Dezember 2017

Και τη Μάλτα:

Για αρχή πάντως θα χρειαστεί να περάσουν ένα δεύτερο χέρι τον ίδιο τοίχο τη βιβλιοθήκης του ΕΜΠ, γιατί εκεί που μόλις έβαψαν υπάρχει ήδη ένα μήνυμα:

 

Best of internet