Quantcast
THE STREAM

Με βιντεοκλήσεις θα παλέψει να νικήσει τον ανέραστο κορωνοϊό το Tinder

Παρά το πρωτοφανές ρεκόρ στα swipes, ακόμη και η γνωστή hot εφαρμογή ζορίστηκε από την πανδημία


THE NEWSROOM · 22 Μαΐου 2020

Τίποτα δε θα μείνει ανεπηρέαστο από τον κορωνοϊό και το Tinder δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Το πιο γνωστό dating app πέτυχε μεν μερικά εκπληκτικά ρεκόρ, όπως τα 3 δισεκατομμύρια swipes που σημειώθηκαν την Κυριακή 29 Μαρτίου.

Παρότι το Tinder έχει γίνει download 340 εκατομμύρια φορές, το μεγαλύτερο κομμάτι των εσόδων του προέρχεται από τους περίπου 6 εκατομμύρια premium χρήστες. Την ίδια στιγμή που τα swipes απογειώνονταν, ο ρυθμός που γράφονται premium χρήστες μειώθηκε, αν και αυτά τα δεδομένα αντιστρέφονται στις περιοχές που αρχίζει να χαλαρώνει το lockdown.

Αντίστοιχα δεδομένα καταγράφονται κι από άλλα dating apps. Όπως είπε η Charly Lester από την πλατφόρμας Inner Circle:

«Έχουμε δει αύξηση της δραστηριότητας. Τα matches αυξήθηκαν κατά 15% και αριθμός των μηνυμάτων που στάλθηκαν κατά 10%, ωστόσο έχουμε παρατηρήσει μεγαλύτερα απροθυμία πληρωμών.

Μπορείτε να δείτε την επάνοδο από Πολιτεία σε Πολιτεία ενώ τα μέτρα χαλαρώνουν και καθώς η κορύφωση της κρίσης περνάει.»

Σύμφωνα με τα όσα είπε στο BBC ο CEO του Tinder, Elie Seidman, θα περάσουν δύο ή τρία τρίμηνα για να φανεί ο ακριβής οικονομικός αντίκτυπος (δηλαδή, η ζημιά) στην υπηρεσία. Αυτή τη στιγμή όμως μπαίνουν κι άλλα πράγματα στο παιχνίδι, όπως η γνωριμία μέσω βιντεοκλήσης που παρέχουν πλατφόρμες όπως το eHarmony, το OKCupid και το Match.

Όπως καταλαβαίνετε, το Tinder δε θα μπορούσε να μείνει χωρίς τη δική του ανάλογη υπηρεσία, η οποία θα κυκλοφορήσει τον Ιούνιο και θα είναι δωρεάν. Για να γίνει η βιντεοκλήση θα πρέπει να υπάρξει match και από τις δύο πλευρές, προφανώς.

Ακόμη πιο σουρεάλ βέβαια είναι η φάση με τους (πολύ) νέους χρήστες της πλατφόρμας που είναι σήμερα 18 χρονών. Έχοντας μεγαλώσει εξαρχής σε ένα ψηφιακό περιβάλλον γεμάτο social media, νοιάζονται πολύ λιγότερο να μετατρέψουν τα match σε συναντήσεις irl. Έτσι, το Tinder θα προσπαθήσει να καλύψει κι αυτό το κοινό, φτιάχνοντας νέα περιβάλλοντα για εξ’ολοκλήρου ψηφιακό φλερτ, καθώς όπως λέει ο Seidman:

«Η ψηφιακή σας ζωή είναι εξίσου σημαντική με την κοινωνική σας ζωή στον φυσικό κόσμο.»

Μήπως απλά να ανεβάσουμε τα μυαλά μας σε cloud και να τελειώνουμε; Γνώμη μας πάντα.

Best of internet