Quantcast
THE STREAM

Ο Βελόπουλος κατηγορείται ότι δεν φοίτησε στο Παν. Κύπρου, δείχνει πτυχίο από το Ανοιχτό Παν. Κύπρου

Για κάποιο ανεξήγητο λόγο, το Πανεπιστήμιο της Κύπρου δεν θυμάται ότι ο Κυριάκος Βελόπουλος υπήρξε φοιτητής του


THE NEWSROOM · 19 Μαΐου 2020

Πως θα τη βγάζαμε μέσα με τόση ζέστη Μάιο μήνα και χωρίς ανοιχτά μπαρ, αν δεν υπήρχε ένα μαλλιοτράβηγμα (no pun intended) γύρω από το βιογραφικό του Κυριάκου Βελόπουλου; Σε περίπτωση που βιαστήκατε να μαντέψετε, κανείς τόλμησε να αμφισβητήσει τις ικανότητές του προέδρου της Ελληνικής Λύσης στο εμπόριο κηραλοιφών – ο στόχος των συκοφαντών είναι οι ακαδημαϊκές του περγαμηνές.

Πιο συγκεκριμένα, το βιογραφικό του κ. Βελόπουλου όπως παρατίθεται στην ιστοσελίδα του (1, 2), αναφέρει τα εξής:

Το 2013 έλαβε το Πτυχίο του με ειδίκευση στην Ιστορία, Αρχαιολογία και τον Ελληνικό Πολιτισμό από το Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Το 2016 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο  Πανεπιστήμιο Κύπρου, με ειδίκευση στην Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία και από το 2017 είναι υποψήφιος Διδάκτωρ Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου της Σόφιας.

Άρα ο πιο πατριώτης κομματάρχης του κοινοβουλίου δεν έχει μόνο πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου, αλλά και μεταπτυχιακό. Λογικά η πληροφορία αυτή έχει κολλήσει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας, διότι το ίδιο το Πανεπιστήμιο Κύπρου έβγαλε σήμερα ανακοίνωση, όπου αρνείται ότι ο κ. Βελόπουλος έχει υπάρξει φοιτητής του.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

«Έχει περιέλθει στην αντίληψή μας ότι το μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου κ. Κυριάκος Βελόπουλος φέρεται να έχει λάβει το 2013 από το Πανεπιστήμιο Κύπρου πτυχίο με ειδίκευση στην Ιστορία, Αρχαιολογία και τον Ελληνικό Πολιτισμό και το 2016 μεταπτυχιακό τίτλο με ειδίκευση στην Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία.

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου διευκρινίζει ότι ο κ. Κυριάκος Βελόπουλος ουδέποτε υπήρξε φοιτητής του και βεβαίως δεν έχει πάρει πτυχίο ή/και μεταπτυχιακό τίτλο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου.»

Δεν ξέρουμε τι ζόρι τραβάει το Πανεπιστήμιο Κύπρου, αλλά θα έχει πολύ κακό πρόβλημα. Ο κ. Βελόπουλος έχει ήδη απαντήσει μέσω Twitter, επιδεικνύοντας το πτυχίο του, το οποίο βέβαια δεν είναι από το Πανεπιστήμιο Κύπρου που αναφέρει το βιογραφικό του, αλλά από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Δε μπορούμε όμως να αφήσουμε μία λέξη να μας χαλάει τη διάθεση:

Έτσι κι αλλιώς, πάμε στοίχημα ότι το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι καλύτερο από το Κλειστό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Best of internet