Quantcast
THE STREAM

Εκκλησία κάνει μάθημα Βίβλου μέσω Zoom, τρώει χακάρισμα, δείχνει τσόντες στους μαθητές

Το μάθημα της Αγίας Γραφής που ήθελε να κάνει η Λουθηρανική Εκκλησία του Αγίου Παύλου δεν πήγε και πολύ καλά


THE NEWSROOM · 15 Μαΐου 2020

Ένα σεμινάριο απευθείας από τον Κόλαση έτυχε να παρακολουθήσει το ποίμνιο και οι υπεύθυνοι μίας εκκλησίας του Σαν Φρανσίσκο. Η Λουθηρανική Εκκλησία του Αγίου Παύλου, μια από τις πιο παλιές εκκλησίες που υπάρχουν στην πόλη, διεξήγαγε στις 6 Μαΐου ένα μάθημα για τη Βίβλο μέσω Zoom, στο οποίο οι περισσότεροι μαθητές δεν ήταν ακριβώς στην πρώτη τους νιότη.

Κάποιος μοχθηρός χάκερ όμως παραβίασε το γνωστό πρόγραμμα τηλεδιασκέψεων και αντικατέστησε το μάθημα της Βίβλου με κάτι άλλο: Πιο συγκεκριμένα, με πορνό βίντεο σε live stream. Όπως αναφέρει η αγωγή που έκανε η εκκλησία κατά του Zoom την Τετάρτη 13/3:

«Τα πλάνα ήταν άρρωστα, απεικόνιζαν ενήλικες που έκαναν σεξουαλικές πράξεις μεταξύ τους αλλά και σε βρέφη και παιδιά, εκτός από την σωματική τους κακοποίηση.

«[Το Zoom] δίνει προτεραιότητα στα κέρδη και τα έσοδα έναντι της προστασίας των δεδομένων και της ασφάλειας των χρηστών.»

Οι ενάγοντες ζητούν αποζημίωση για αμέλεια, εισβολή στην ιδιωτική ζωή και παραβιάσεις των κανόνων προστασίας των καταναλωτών και της ιδιωτικής ζωής. Σύμφωνα μάλιστα με τον Mark Molumphy, έναν από τους δικηγόρους, η εκκλησία κινήθηκε μόνο αφότου τους αγνόησε το Zoom:

«Κάποιος θα σκεφτόταν ότι το Zoom – έχοντας ενημερωθεί για την τρομακτική εμπειρία αυτή των μελών της Εκκλησίας – θα έκανε ό, τι είναι δυνατόν για να αναγνωρίσει και να διορθώσει τα τρωτά σημεία ασφαλείας της πλατφόρμας του.

Αντ ‘αυτού, η Εκκλησία βασικά αγνοήθηκε και το Zoom ήλπιζε ότι το θέμα θα τελειώσει εκεί. Ωστόσο, δεν πρόκειται να λήξει το θέμα, και αντ’ αυτού, θαρραλέα θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας για να αλλάξουμε τις πρακτικές του Zoom και να βεβαιωθούμε ότι αυτό δεν θα συμβεί ξανά σε οποιονδήποτε άλλο.»

To Zoom απάντησε τα εξής αντίθετα:

«Ήμασταν βαθιά αναστατωμένοι όταν ακούσαμε για αυτό το περιστατικό. Οι λέξεις δεν μπορούν να εκφράσουν πόσο έντονα καταδικάζουμε αυτήν τη συμπεριφορά. Την ίδια μέρα που μάθαμε για αυτό το περιστατικό, εντοπίσαμε τον δράστη, αναλάβαμε δράση για να αποκλείσουμε την πρόσβασή του στην πλατφόρμα και τον αναφέραμε στις αρμόδιες αρχές. Ενθαρρύνουμε τους χρήστες να αναφέρουν τυχόν περιστατικά αυτού του είδους είτε στο Zoom ώστε να δράσουμε άμεσα ή απευθείας στις αρχές επιβολής του νόμου.

Επίσης, ενθαρρύνουμε όλους τους οικοδεσπότες των συσκέψεων να επωφεληθούν από τις πρόσφατα ενημερωμένες δυνατότητες ασφαλείας του Zoom και να ακολουθήσουν άλλες βέλτιστες πρακτικές, συμπεριλαμβανομένης της φροντίδας να μην κοινοποιούνται ευρέως οι κωδικοί πρόσβασης των συσκέψεων στο διαδίκτυο, όπως φαίνεται να ισχύει εδώ.»

Αξίζει να σημειωθεί ότι με τη γιγάντωση του Zoom έχουν αυξηθεί και τα περιστατικά Zoombombing, δηλαδή χακαρίσματος για παρεμβολή εικόνων σεξ ή/και βίας. Ο δε CEO της εταιρείας, Eric Yuan, απολογήθηκε για τις αδυναμίες της εταιρείας τον περασμένο μήνα.

Ας μείνουμε στο βασικό, που είναι ότι η συγκεκριμένη εκκλησία έχει καταφέρει να βάλει τη διδασκαλία της Βίβλου στην εποχή του Zoom.

(πηγή)

 

Best of internet